Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 28 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Aankomst vliegtuig met slachtoffers MH17

Vrijdag komt weer een Nederlands militair transportvliegtuig aan op vliegbasis Eindhoven met slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Premier Mark Rutte, vicepremier Lodewijk Asscher, minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken en minister Jeanine Hennis van Defensie zullen aanwezig zijn. Het transportvliegtuig landt rond 16.00 uur.

Zie ook: Opstelten in Charkov bij vertrek kisten MH17

2. Taxicentrales komen met initiatief tegen Uber

De Rotterdamse Taxi Centrale heeft samen met andere taxicentrales een initiatief ontwikkeld om tegenwicht te bieden aan diensten als Uber. Dergelijke diensten zorgen voor veel ophef in de branche.

Zie ook: 'Uber twee keer zo veel waard na nieuwe investeringsronde'

En: Podcast over Uber

3. Paus naar Turkije

Paus Franciscus bezoekt Turkije. Het is zijn eerste bezoek in zijn nu achttien maanden durende pontificaat aan een islamitisch land. Hij is pas de vierde paus in de historie die Turkije bezoekt. 

Zie ook: Paus kritisch over Europese Unie

4. Uniek instrumentaal album Jimi Hendrix

Vrijdag komt een dubbel album op vinyl uit van gitaarvirtuoos Jimi Hendrix. Het album is gevuld met demo's en jamsessies, opgenomen een jaar voor de dood van Hendrix in 1970. De Amerikaan geldt als één van de meest invloedrijke gitaristen uit de muziekgeschiedenis.

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht