Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdag 27 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Uitspraak gifmoord op echtgenoot

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in oktober twintig jaar gevangenisstraf en tbs geëist tegen Ada S., voor het met gif doden van haar echtgenoot. Voor de verdenking van de dood van een tweede voormalige echtgenoot van S. ziet het OM te weinig bewijs.

Zie ook: OM eist twintig jaar en tbs tegen Ada S. voor gifmoord 

2. Europese en Afrikaanse ministers bijeen over migratie

Op Italiaans initiatief wordt in Rome gesproken over de strategie om massale migratie vanuit Afrika naar Europa aan te pakken in de komende jaren. 

Zie ook: Al 100.000 migranten dit jaar gearriveerd in Italië 

3. PSV en Feyenoord spelen Europees

PSV en Feyenoord komen in actie in de Europa League. De Rotterdammers ontvangen bekerhouder Sevilla, de aftrap is om 19.00 uur. PSV treedt vanaf 21.05 uur in Portugal aan tegen Estoril. Aan een gelijkspel hebben de Eindhovenaren genoeg om zeker te zijn van de volgende ronde.

Zie ook: PSV kan beschikken over Guardado in Europa League

En: Feyenoord mist Manu in Europa League-duel met Sevilla

4. OPEC vergadert over olieproductie

OPEC (organisatie van olie-exporterende landen) vergadert donderdag over de hoogte van de olieproductie. Dit wordt vooral gedaan met het oog op de sterk gedaalde olieprijzen. Ingewijden stellen al dat OPEC overweegt Irak, Iran en Libië vrij te stellen van een mogelijk besluit om de productie te verlagen. 

Zie ook: Vier dingen die je moet weten over de dalende olieprijs

5. Uitspraak doodschudden vijf maanden oude baby

Een man uit Utrecht die er van wordt verdacht zijn vijf maanden oude baby te hebben omgebracht hoort donderdag of hij een celstraf krijgt. Het Openbaar Ministerie eiste eerder vier jaar cel. 

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht