Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 26 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. VN-veiligheidsraad ontvangt rapport over missie OPCW

De VN-veiligheidsraad ontvangt woensdag het maandelijkse rapport van de gezamenlijke missie van de Verenigde Naties en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) van de strijd tegen chemische wapens. 

Zie ook: 'Chloorgas systematisch gebruikt in Syrië'

2. Hoger beroep Patrick S. en Tim S.

De eerder tot levenslang veroordeelde Patrick S. uit Spijkenisse staat terecht voor de moord op de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010, en poging tot moord op een Poolse man. Voor de laatste twee delicten staat ook Timoty S. terecht. 

Zie ook: 'Patrick S. verminderd toerekeningsvatbaar'

3. Uitspraak liquidatie Najib Bouhbouh

De 30-jarige Benaouf A. staat terecht wegens de moord op Najib Bouhbouh. Op 18 oktober 2012 werd de 34-jarige Amsterdammer doodgeschoten bij hotel Crowne Plaza in Antwerpen. Tegen A. is zestien jaar cel geëist.

Zie ook: Doelwit liquidatie Staatsliedenbuurt aangehouden 

4. Groepsduels Champions League

Woensdagavond staan enkele duels met een mogelijk Nederlands tintje op het programma. Wesley Sneijder speelt met Galatasary uit bij het Anderlecht van Bram Nuytinck. Olympiakos Piraeus, waar Ibrahim Afellay onder contract staat, speelt uit bij Atlético Madrid. Een topduel is Arsenal - Borussia Dortmund. Ook Real Madrid, Liverpool en Juventus komen in actie.  

Zie ook: Afellay ziet volop kansen op goed resultaat bij Atletico

Overzicht: Situatie in de Champions League

5. Rapport over Darfur gepresenteerd aan VN-veiligheidsraad

De veiligheidsraad heeft woensdag druk. Naast het OPCW-rapport ontvangt het ook rapportage over de gezamenlijke missie van de Afrikaanse Unie en de VN in Darfur (UNAMID). 

Zie ook: Sudan wil dat VN-missie vertrekt uit Darfur

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht