Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdag 25 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Verdachte liquidatie Staatsliedenbuurt in Marokko voor rechter

Amsterdammer Hamza B. (27), die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam in december 2012, staat in de Marokkaanse stad Tanger voor de rechter. Bij de schietpartij kwamen de 28-jarige Youssef Lkhorf en de 21-jarige Saïd el Yazidi om het leven.

Zie ook: Marokko vervolgt verdachte Staatsliedenbuurt

2. Rellen na uitspraak niet-vervolgen agent Ferguson

In de Amerikaanse stad Ferguson zijn rellen uitgebroken nadat een jury besloot de agent die daar in augustus de ongewapende zwarte tiener Michael Brown doodschoot, niet te vervolgen.

Zie ook: Chronologie onrust Ferguson

En: Rassenscheiding in Amerika nog altijd aan orde van de dag

3. Hoger beroep beschieten rechtbank Amsterdam met granaatwerper

York M. (27) en Omar T. (26) uit Amsterdam staan terecht, omdat ze op 21 september 2011 met een granaatwerper een projectiel zouden hebben afgeschoten op het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam. Het duo staat ook terecht voor een aantal andere zaken. De rechtbank veroordeelde T. eerder tot vijf jaar en M. tot vijftien jaar cel.

Zie ook: Celstraffen voor aanslag rechtbank Amsterdam

4. Ajax speelt in Champions League

De Amsterdammers spelen het vijfde duel in de poulefase van het kampioenenbal uit in Parijs tegen Paris Saint-Germain. Ajax is door het verlies in de vorige wedstrijd tegen FC Barcelona al uitgeschakeld, maar kan nog wel overwintering in de Europa League veiligstellen. (Aftrap: 20.45 uur)

Zie ook: De Boer wil tegen PSG derde plaats al veiligstellen met Ajax 

En: Paris Saint-Germain zonder Verratti en Cabaye tegen Ajax 

5. Cijfers over mishandeling 65-plussers

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt om 9.30 uur bekend hoeveel 65-plussers in 2013 slachtoffer van geweld waren. In 2009 was dat aantal nog één op de tweehonderd. Ook wordt bekendgemaakt of het voornamelijk om buurtbewoners of familieleden gaat.

6. VN-veiligheidsraad spreekt over Syrië

De VN-veiligheidsraad houdt in New York een vergadering over het Midden-Oosten en zal daarbij voornamelijk de situatie in het door een burgeroorlog verscheurde Syrië bespreken. 

Zie ook: 'Tot nu toe 910 doden door bombardementen tegen IS in Syrië' 

Actueel weerbericht l Filenieuws | Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht