Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zondag 23 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Koploper PSV in actie in eredivisie

De koploper in de eredivisie speelt  om 12.30 een uitwedstrijd bij FC Groningen. PEC Zwolle en FC Twente ontmoeten elkaar om 14.30 in Zwolle. Andere duels zijn Heracles - ADO Den Haag (14.30) en FC Utrecht tegen SC Cambuur (16.45). 

Zie ook: Cocu: 'Komende serie goede indicatie waar PSV staat' 

En: Stand eredivisie

2. Derde dag NAVO-top Den Haag

In het World Forum in Den Haag is zondag de derde dag van de Parlementaire Assemblee van de NAVO. Vier dagen lang wordt daar vergaderd door parlementariërs van de 28 lidstaten. Ook enkele landen die geen lid zijn van de verdragsorganisatie praten mee. Premier Rutte en minister Hennis (Defensie) spreken tijdens de top.

Zie ook: Koning en premier Rutte ontvangen secretaris-generaal NAVO

3. Strijd om wereldtitel in Formule 1

Zondag valt de beslissing in de koningsklasse van de autosport wie zich dit jaar tot kampioen kroont. De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg strijden in Abu Dhabi om de titel. Hamilton heeft een voorsprong in punten, maar Rosberg legde zaterdag al beslag op de pole position

Zie ook: 'Hamilton zal niet achterover gaan leunen in Abu Dhabi'

En: Poenerige Formule 1 verkeert in geldnood

4. Zeldzame gitaar John Lennon onder de hamer

Een zeldzame gitaar van John Lennon wordt geveild in Londen. Lennon gebruikte de Gretsch 6120 gitaar enkel tijdens opnames van het liedje Paperback Writer in 1966. Het veilinghuis verwacht dat het instrument tussen de vierhonderdduizend en zeshonderdduizend pond gaat opbrengen. 

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht