Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van zaterdag 22 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Start actieweek Ebola

Zaterdag begint een week waarin heel Nederland massaal wordt opgeroepen te doneren en zelf acties te organiseren om geld op te halen dat kan worden gebruikt in de strijd tegen ebola. BN-ers zetten zich in met directe verslaggeving uit de getroffen regio.

Zie ook: Wie doet wat in de strijd tegen ebola?

En: Actieweek ebola afgesloten op radio en tv

2. Feyenoord en Ajax in actie in eredivisie

Zaterdagavond komen twee clubs uit de top drie van de eredivisie in actie. Feyenoord neemt het om 19.45 uur in de eigen Kuip op tegen streekgenoot FC Dordrecht. Ajax treedt een uur later in Amsterdam aan tegen SC Heerenveen. Andere duels zijn AZ - Vitesse, Go Ahead Eagles - NAC Breda en Willem II - Excelsior. Koploper PSV speelt zondag uit bij FC Groningen (12.30).

Zie ook: Ajacieden Serero en Schöne kunnen spelen tegen Heerenveen 

En: Stand eredivisie

3. Tweede dag NAVO-top Den Haag

In het World Forum in Den Haag is zaterdag de tweede dag van de Parlementaire Assemblee van de NAVO. Vier dagen lang wordt daar vergaderd door parlementariërs van de 28 lidstaten. Ook enkele landen die geen lid zijn van de verdragsorganisatie praten mee. Premier Rutte en de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Hennis (Defensie) spreken tijdens de top.

Zie ook: Koning en premier Rutte ontvangen secretaris-generaal NAVO

4. Kwalificatie voor slotstuk Formule 1

Zondag valt de beslissing in de koningsklasse van de autosport wie zich dit jaar tot kampioen kroont. De Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg strijden in Abu Dhabi om de titel. Zaterdag om 14.00 wordt in de kwalificatie bepaald wie er zondag van de eerste startplek aan de allesbeslissende race mag beginnen. 

Zie ook: 'Hamilton zal niet achterover gaan leunen in Abu Dhabi'

En: Poenerige Formule 1 verkeert in geldnood

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht