Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 21 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Uitslag onderzoek vogelgriep Ter Aar

Vrijdag wordt de uitslag van het onderzoek op het besmette pluimveebedrijf in Ter Aar verwacht. Donderdag werd het bedrijf ontruimd, nadat de H5 variant van vogelgriep werd vastgesteld. Het is nog niet duidelijk of het om een laagpathogene of een hoogpathogene variant gaat. Eerder brak ook de vogelgriep uit bij een bedrijf in Hekendorp. Daar ging het om H5N8: een variant die zeer besmettelijk is voor gevogelte en overdraagbaar is op mensen.

Lees ook: Dit moet u weten over de uitbraak van een besmettelijke vogelgriep

2. Uitspraak liquidatiepoging op advocaat in Waalre

Drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een poging om advocaat Marcel S. dood te schieten in februari 2013. Het Openbaar Ministerie eiste eerder tegen de drie mannen tien jaar cel. 

Lees ook: Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaat Marcel S.

3. Standard & Poor's maakt nieuwe rating Nederland bekend

De Amerikaanse kredietbeoordelaar S&P maakte de nieuwe beoordeling van de Nederlandse kredietwaardigheid bekend. Eind mei kreeg Nederland de beoordeling AA+, wat inhoudt dat er sprake is van een heel betrouwbare kredietwaardigheid. 

4. Uitspraak over verkopen Mein Kampf

De eigenaar van een Amsterdamse kunstgalerie wordt vervolgd voor het verkopen van Adolf Hitlers Mein Kampf. Federatief Joods Nederland (FJN) deed daarvoor aangifte. Het OM heeft een voorwaardelijke geldboete geëist.

5. Taxidienst Uber voor de rechter

Taxi-app Uber staat vrijdag voor de rechter om de boetes aan te vechten die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) oplegde aan particulieren die zichzelf middels de app Uberpop aanboden als taxichauffeur.

Zie ook: Uberpop-chauffeurs Amsterdam krijgen 1.500 euro boete

6. Parlementaire Assemblee NAVO van start in Den Haag

In het World Forum in Den Haag begint vrijdag de Parlementaire Assemblee van de NAVO. Vier dagen lang wordt daar vergaderd door parlementariërs van de 28 lidstaten. Ook enkele landen die geen lid zijn van de verdragsorganisatie praten mee. Premier Rutte en de ministers Koenders (Buitenlandse Zaken) en Hennis (Defensie) spreken tijdens de top.

Zie ook: Koning en premier Rutte ontvangen secretaris-generaal NAVO

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht