Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van woensdag 19 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Gemeenteraadsverkiezingen in zestien gemeenten

In zestien gemeenten kunnen woensdag 415.124 kiesgerechtigden een stem uitbrengen voor gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om gemeenten die op 1 januari worden heringedeeld. De eerste uitslagen worden rond 23.00 uur verwacht.

Zie ook: Verkiezingen in zestien gemeenten

2. Presentatie rapport Molukse treinkaping

Woensdag presenteren minister Ivo Opstelten en minister Hennis-Plasschaert het rapport over de Molukse treinkaping in 1977 bij De Punt in een besloten bijeenkomst. Vrijdag werd duidelijk dat de nabestaanden van de zes Molukkers die bij de beëindiging van de kaping werden gedood, niet naar de presentatie van het onderzoeksrapport gaan.

Zie ook: Nabestaande Molukse kapers niet bij presentatie rapport 

3. Regiezitting crimineel duo

In de rechtbank in Assen is om 14.00 uur de regiezitting over de delicten die de 'Nederlandse Bonnie en Clyde', Antonio Marcos van der P. en Enise B. worden verweten. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Het duo trok in februari 2014 twee weken door Nederland en pleegde zware misdrijven in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede. Het tweetal wordt onder meer verdacht van gewelddadige ontvoering, poging tot moord, diefstal met geweld en poging tot doodslag.

Zie ook: Crimineel duo 'heeft besef van aangericht leed'

4. The Wolf of Wall Street in Nederland

Jordan Belfort, de man op wie Martin Scorsese's film The Wolf of Wall Street is gebaseerd, komt naar Nederland. De Amerikaan geeft een lezing in de Amsterdamse RAI. In de film over zijn stormachtige levensloop werd de rol van Belfort gespeeld door Leonardi DiCaprio.

Zie ook: DiCaprio noemt The Wolf of Wall Street aanklacht 

5. Uitspraak over vuurwerk bekerfinale

De rechter doet woensdag om 11.00 uur opnieuw uitspraak in een aantal zaken die het gevolg zijn van de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Voetbalsupporters van Ajax misdroegen zich toen en gooiden vuurwerk op het veld.

6. Jaarrapport integratie 2014 CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt het jaarlijkse rapport uit waarin een beeld van de integratie van diverse allochtone bevolkingsgroepen in Nederland wordt weergegeven. Hierbij wordt gekeken naar het proces van toenemende participatie en positionering in de samenleving.

Zie ook: Meerderheid vindt aantal allochtonen in Nederland 'te hoog'

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht