Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdag 18 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur   

1. Tweede Kamer debatteert over kwaliteit zorg in verpleeghuizen

De Tweede Kamer debatteert met staatssecretaris Martin van Rijn over de kwaliteit van de zorg in verpleeghuizen Aanleiding is een lijst van verpleeghuizen waar de kwaliteit niet op orde is. De lijst is opgesteld naar aanleiding van rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. (21.30)

Zie ook: Vader van staatssecretaris Van Rijn klaagt over zorg echtgenote 

2. Laatste gesprekken over atoomprogramma Iran

Iran en de vijf leden van de VN-veiligheidsraad plus Duitsland (P5+1) overleggen in Wenen over het Iraanse nucleaire programma. P5+1 wil dat Iran zijn atoomprogramma afschaalt in ruil voor verlichting van de economische sancties tegen het land.

Zie ook: Onderhandelingen atoomprogramma Iran verlengd

3. Uitspraak in hoger beroep zoutzuurmoorden

De rechtbank sprak in 2013 vader Hub (59) en zijn dochter Rachelle (20) van de Sittardse familie L. vrij voor de moorden op de Irakezen Al Jader in 2011 en Gergeri, die sinds 2009 vermist was. De lichamen van beide slachtoffers werden na hun dood in een ton met zoutzuur gelegd. Het OM ging in beroep. (12.30)

Zie ook: Vrijspraak voor vader en dochter in zaak zoutzuurmoorden

4. Resultaat vogelgriepcontroles verwacht

Het is nog niet bekend of de vogelgriep die dit weekend werd ontdekt op een pluimveebedrijf in het Utrechtse Hekendorp zich heeft verspreid. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verwacht dat de uitkomst van controles bij veertien pluimveebedrijven in een straal van tien kilometer dinsdagochtend bekend is.

Zie ook: Dit moet u weten over de uitbraak van besmettelijke vogelgriep 

5. Jaarrapport integratie 2014 CBS

Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt het jaarlijkse rapport uit waarin een beeld van de integratie van diverse allochtone bevolkingsgroepen in Nederland wordt weergegeven. Hierbij wordt gekeken naar het proces van toenemende participatie en positionering in de samenleving.

Zie ook: Meerderheid vindt aantal allochtonen in Nederland 'te hoog'

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht