Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van donderdag 13 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur 

1. Thom Karremans verweert zich tegen beschuldigingen Srebrenica 

Voormalig Dutchbatcommandant Thom Karremans verweert zich donderdag in Arnhem tegen beschuldigingen dat hij medeplichtig is aan moord, oorlogsmisdaden en genocide na de val van Srebrenica in 1995. Het OM concludeerde eerder dat Karremans niet verwijtbaar heeft gehandeld. 

Zie ook: Wraking beklagzaak Karremans afgewezen

2. Kamer debatteert over Europese naheffing

De Kamer debatteert donderdag over de naheffing van 642 miljoen euro die aan de Europese Unie moet worden betaald. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was verrast door de gepeperde rekening, maar heeft al aangegeven dat hij zich aan de afspraken zal houden. Dijsselbloem en premier Rutte zijn aanwezig bij het debat.

Zie ook: 'Nederland liet kans liggen om te vragen naar EU-naheffing'

En: Dit moet u weten over de Europese naheffing

3. FIFA komt met verklaring over omstreden WK's 

Wereldvoetbalbond FIFA komt donderdagochtend rond 10.00 uur met een verklaring over het onderzoek naar het toewijzingsproces van de omstreden WK's van 2018 (aan Rusland) en 2022 (aan Qatar).

Zie ook: 'FIFA pleit Qatar vrij van beschuldigingen corruptie'

En: Qatar probeert kritiek op ethische kwesties weg te nemen

4. Bill Gates bezoekt Tweede Kamer

Microsoft-oprichter Bill Gates brengt een bezoek aan de Tweede Kamer. Gates gaat op eigen verzoek in gesprek met Kamerleden over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Gates heeft een stichting die zich inzet voor onder meer betere zorg en het bestrijden van armoede in ontwikkelingslanden. 

Zie ook: Rutte ontvangt Bill Gates in het Torentje

5. Rekenkamer presenteert Veiligheidsonderzoek

De Algemene Rekenkamer heeft onderzoek gedaan naar de rol, verantwoordelijkheid en bevoegdheden van de minister van Veiligheid en Justitie met betrekking tot de Strategie Nationale Veiligheid en het stelsel van brandweerzorg, politiezorg, geneeskundige hulpverlening in de regio, rampenbestrijding en crisisbeheersing. 

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht