Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van dinsdag 11 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak veerboot Zuid-Korea

De rechtbank in het Zuid-Koreaanse Gwangju doet uitspraak in het proces tegen de bemanning van de gezonken veerboot Sewol. Het Openbaar Ministerie wil dat de kapitein van het gekapseisde rampschip de doodstraf krijgt en tegen de overige bemanningsleden zijn lange celstraffen geëist.

2. Debat gifverf-affaire Defensie

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) licht de Tweede Kamer in over de stand van zaken in het Chroom-6-dossier. Mogelijk hebben honderden (oud-)defensiemedewerkers ernstige gezondheidsproblemen overgehouden aan het werken met de kankerverwekkende chroom-6 verf. De oppositie wil weten of het klopt dat de defensietop al jaren op de hoogte was van de gezondheidsrisico's

Zie ook: Oppositie laakt 'bagatlelisering' problemen Defensie

3. Dj's Glazen Huis

Radiozender 3FM maakt bekend welke drie dj's in december het Glazen Huis in Haarlem in gaan tijdens de jaarlijste actie Serious Request. Dit jaar wordt geld ingezameld voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Eén ding is zeker: Giel Beelen gaat dit jaar niet.

Zie ook: Serious Request zamelt geld in tegen seksueel geweld

4. Stemming leenstelsel

De Tweede Kamer stemt over de invoering van het leenstelsel. Bij het debat vorige week bleek al dat zoals verwacht een meerderheid van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks het voorstel van minister Jet Busssemaker (Onderwijs) zal steunen, ondanks de forse verdeeldheid in de Kamer.

Reconstructie: Hoe de Kamer regie over het leenstelsel pakte

5. Persconferentie bondscoach

In aanloop naar het oefenduel van het Nederlands elftal met Mexico woensdag, spreekt Guus Hiddink rond 13.00 uur de pers toe. Dit is live te volgen op NU.nl. Zondag treden de spelers opnieuw aan in de Amsterdam Arena voor het EK-kwalificatieduel tegen Letland.

Zie ook: Luuk de Jong toegevoegd aan selectie Nederlands elftal

En: Bondscoach Hiddink stapt op bij puntenverlies tegen Letland

Actueel weerbericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht