Wat gaat er vandaag gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van vrijdag 7 november 2014.

Uiteraard kunt u al deze nieuwsverhalen blijven volgen op NU.nl. Een pushbericht ontvangen? Klik dan in de NU.nl-app onder dit bericht op een van de onderwerpen en kies 'mijn nieuws + pushbericht'.

Klik hier om u in te schrijven voor de nieuwsupdate (mail) om 12.00 uur

1. Uitspraak bedreigen van Geert Wilders

Rapper Hozny wordt verdacht van het bedreigen van Geert Wilders. Hij plaatste een clip op Youtube waarin een op de PVV-leider lijkende man vuurwapens op het hoofd gezet krijgt. Er is tachtig uur werkstraf geëist.

Zie ook: Straf geëist tegen rapper Hozny na bedreiging Wilders 

2. Herdenking van Berlijnse Muur

In de Duitse hoofdstad wordt 15 kilometer van het tracé van de oorspronkelijke muur verlicht met lichtgevende heliumballonnen. Zondag is het 25 jaar geleden dat de beruchte muur in Berlijn viel.

3. Bekendmaking selectie Nederlands Elftal

Om 12.00 uur maakt de geplaagde bondscoach Guus Hiddink zijn selectie bekend voor het oefenduel met Mexico en de kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Haalt hij de bezem door het slecht presterende elftal? Jeremain Lens was bij de voorselectie het eerste slachtoffer.

Zie ook: Van Persie voerde 'eerlijk en kritisch' gesprek over Oranje met Hiddink 

4. Vuurwerkgooiers Bekerfinale voor de rechter

De eerste twaalf verdachten van het gooien van vuurwerk en het aanrichten van vernielingen in de Rotterdamse Kuip verschijnen voor de rechter. Tijdens de door PEC Zwolle gewonnen Bekerfinale op 20 april misdroeg een groot aantal Ajax-supporters zich.

5.  CBS komt met cijfers over de brandweer

De jaarlijke publicatie behelst onder meer cijfers over de opkomsttijden van de Nederlandse brandweer en het aantal keren dat er sprake was van vals alarm in 2013.

Actueel weer bericht l Filenieuws l Spoorinformatie

Gisteren het nieuws gemist? Geen paniek: Hier een overzicht