Smakeloze 'komedie' over een onuitstaanbaar wicht die van bil gaat met haar stiefvader. Haar moeder, een dronkelap, zit in de weg. Nul sterren.

Mini (junior poes Nikkie Reed uit Thirteen) leeft het Los Angeles leventje tot op de bodem. Af en toe rijdt ze in haar spiksplinternieuwe BMW het schoolterrein op om haar neus te laten zien, en voor de rest van de tijd ligt Mini in bikini op een opblaasbed in het zwembad achterin de tuin. Mobieltje aan het oor geplakt, terwijl haar terminaal stupide voice-over geleuter lange krassen in je trommelvlies schuurt.

Kicks

Mini is als Paris Hilton, maar dan anders. Minder leuk bijvoorbeeld, en dat zegt nogal wat. Mini is egocentrisch, verveeld, verwend, en altijd op zoek naar first time kicks. 'De hoer spelen, dat zou een kick zijn,' bedenkt Mini. En dan blijkt haar eerste klant haar eigen stiefvader (Alec Baldwin) - is me dat even een kick! Met een blinddoek en het licht uit weet ze hem te misleiden, maar na die wip flakkert er warempel een liefdesvlammetje tussen de twee op. Het zou een liedje van Britney Spears kunnen zijn. Oeps, en toen zat ma dronkelap/slettebak (Carrie-Ann Moss) in de weg.

Bikini Mini

De banaliteit van het thema is niet het enige waardoor deze vermeende zwarte komedie op alle fronten is mislukt. Mini is zelfs voor L.A.-criteria een compleet ongeloofwaardige trien, en scenarioschrijver Nick Guthe (schaam je, kerel) slaagt er niet eens in om de oppervlakkige glitz uit Tinsel Town te parodiëren, wat toch echt geen heidens karwei is.

Elk personage wordt als eendimensionaal bordkarton over het dure decor heen en weer geschoven tot aan het miserabele eind. Dat wil zeggen: voor wie dit wansmakelijk product tot op het laatst uitzit. Wellicht dat wat hijgerig grut blijft plakken voor de scènes waarin Guthe - tevens regisseur - keer op keer met de camera over de in het zwembad dobberende Bikini Mini blijft wrijven.

Ellendig raadsel

De niet geringe namen van Baldwin en Moss kwamen al voorbij. Maar dan blijkt de film ook nog eens geproduceerd door Kevin Spacey. Dat feit zal andere groten hebben binnengesleept zoals Jeff Goldblum als achterdochtige buurman, en Luke Wilson als detective. Want jawel, Mommie Dearest overleeft de pogingen van haar dochter niet om buitenspel gezet te worden. Niet dat er iets van een whodunit inzit, want de plotlijn klappert als een Ferrari over verkeersdrempels. Nog irritanter dan die afgrijselijke Mini is het raadsel hoe al die grote acteurs in deze ellende terecht zijn gekomen.