Spaanse overspelkomedie waarin twee jonge stelletjes stiekem aan kruisbestuiving doen

Sex and the City in Madrid, staat er op de inlay geschreven. Dat klopt aardig, want het verhaal in deze film heeft net zo weinig om het lijf als de genoemde serie of de spelers zelf. Het is zomer en broeierig: dartel hoppen de vier jonge mensen, Javier & Sonia en Pedro & Paula, in en uit elkaars bedden. Heimelijk, anders is het niet spannend. Maar het overspel wordt dermate kolderiek en luchthartig gebracht dat het scenario van de Iberische evenknie van John Lanting lijkt te komen.

Barmhartigheid

Het begint met een droeve Pedro die zijn beklag doet bij Javier & Sonia, want Paula heeft hem die ochtend de jobstijding gebracht dat ze verliefd is op een ander. Als we Paula even later met smeltende ogen richting haar nieuwe vriendje zien lopen, blijkt dat Javier te zijn.

Nou nou. En als de twee geliefden ertussenuit piepen om een weekendje clandestien te rendez-vouzen in een afgelegen huisje, vindt Sonia dat Pedro het beste getroost kan worden met een barmhartige wip.

Aanslag op het libido

Het venijn blijft diep in slaap in deze zonovergoten komedie. Sterker nog, soms barsten de spelers in Bollywood-stijl los in een vrolijke smartlap waarin als door een Grieks koor de gebeurtenissen en gevoelens worden bezongen, en achtergronddansers uit het niets tevoorschijn springen.

De complicaties ontstaan een pietsje als Javier blijft uitstellen om Sonia de waarheid op te biechten, en het dubbelleven een zware wissel trekt op de libidocapaciteiten; dat is dus op zijn John Lantings niet heel erg grappig. Javier is eigenlijk maar een lummel, Pedro ook, en bovendien worden er nogal wat misse grappen over nichten en potten geplaatst.

Pretentieloos

Qua kleur doet de film denken aan de frivole stijl van Almodóvar, al is dat de enige overeenkomst met het werk van de Spaanse grootmeester. Regisseur Emilio Martinez-Lazaro komt oprecht Europees uit de hoek met een no-nonsense aanpak qua seksualiteit, maar scherp wordt het nergens.

Het is gewoon een rechttoe rechtaan pikant komedietje met een knipoog, zonder pretenties en zonder inhoud: inderdaad, net als Sex and the City - alhoewel in een wolkje Eau de Mottenbal.

Bestel deze dvd direct:


Other Side Of The Bed
Paz Vega