Puike troep voor een melige bui: zelfs Susan Sarandon kan als actrice weinig redden aan deze straight-to-DVD thriller

Irresistible is typisch zo'n film die te klein is voor de grote ideeën. Toch heeft de als intelligent bekend staande Sarandon minstens 5 maanden met scriptschrijver/regisseur Ann Turner om de tafel gezeten voordat het verhaal haar kon bekoren. En met zo'n superster op de payroll heeft de relatief onbekende Turner natuurlijk ja en amen geroepen op elke wijziging.

Dat Sarandons bemoeienis het verhaal de das om heeft gedaan is logischer dan dat haar gekras het heeft opgekrikt: de thriller is opgenomen in Australië, en het is niet waarschijnlijk dat La Sarandon zoveel Frequent Flyer-miles wilde verzamelen voor een flutscenario.

Hinkelspel

Het verhaal lijkt te hinkelen tussen What Lies Beneath en The Hand That Rocks The Cradle. Sophie (Sarandon) is illustratrice van kinderboeken, heeft twee dotjes van dochters en een lieve man, Craig (Sam Neill). Zullen we maar meteen weggeven dat Craig een knappe assistente heeft en uitzonderlijk veel overuren maakt? Vooruit dan, want de quasi-geheimzinnige blikken die deze twee uitwisselen zijn zo subtiel als een act van Geer en Goor.

Net zo subtiel zijn de kleine veranderingen die Sophie in haar werkkamer begint op te merken, en die al snel overgaan van onverklaarbaar in 'eng'. Tegelijkertijd begint Craigs assistente Mara zich buitengewoon vrijpostig in haar huis te gedragen.

Enkeltje thuis

De hamvraag (of een half onsje schouderham dan) is of Sophie reden heeft om zich ongerust te maken aangaande haar echtgenoots liefhebbende loyaliteit, of dat assistente Mara een dubbele agenda heeft en tot het uiterste zal gaan om Sophietje van haar troon te stoten. Het aspect van de oudere vrouw die concurrentie krijgt of vreest van het mooie jonkie, is vast een topic waar Sarandon en Turner oeverloos over hebben zitten zwetsen met een wijntje erbij.

Na een wijntje te veel bedachten ze hoe paranormale elementen konden suggereren dat Sophie eigenlijk overwerkt was en spoken ging zien. Carrière, deadline, moederschap, druk druk druk: we begrijpen de grote ideeën wel en Sarandon maakt er het beste van, maar Turner is geen talent die met haar uitwerking een enkeltje Hollywood heeft verdiend. Sarandon nam in haar eentje in het vliegtuig weer naar huis met een bedenkelijke titel op haar kerfstok.

Bestel deze dvd direct:


Irresistible