Rachel Carlson schrijft goed verkopende thrillers. Met haar man en haar zoontje woont ze in Londen. Heel idyllisch allemaal, totdat dat zoontje op een kwade dag verdrinkt. Rachel is er kapot van en haar huwelijk is niet tegen de rouwverwerking bestand.

Om weer wat tot zichzelf te komen en om ook maar meteen te beginnen aan haar volgende bestseller, trekt ze zich terug in een afgelegen streek waarvan de filmmakers niet precies weten of het nou Schotland is of Wales.

Rachel gek?

En, komt ze daar een beetje tot rust? Nou, vergeet het maar. Ze denkt levenstekens te krijgen van haar dode zoontje. En als ze troost vindt in de armen van een gevoelige vuurtorenwachter blijkt er met die vent ook iets vreemds aan de hand te zijn. Is Rachel langzaam gek aan het worden? Het zou zomaar kunnen.

Een andere mogelijkheid is, dat we hier te maken hebben met een bovennatuurlijke thriller, en dat de merkwaardige verschijnselen zich echt voordoen en niet alleen bestaan in de belevingswereld van de heldin. Regisseur en scenarist Craig Rosenberg probeert zo goed en zo kwaad als dat gaat om ons lang in het ongewisse te houden omtrent de ware toedracht.

Onaangedaan

Een probleem daarbij is wel dat hij zich een beetje voor het bovennatuurlijke element lijkt te schamen. Hij doet er in elk geval alles aan om ons niet te laten schrikken. De "verschijnselen" die Rachel en wij te zien krijgen zijn niet eng en ook niet erg intrigerend. Rachel blijft er alleszins onaangedaan onder en straalt steeds uit dat ze vermoedt dat er een perfect normale verklaring is voor wat er met haar gebeurt.

Masker van berusting

Dat komt natuurlijk ook doordat Rachel gespeeld wordt door Demi Moore. Haar gezicht was al nooit het meest expressieve van Hollywood, maar nu het uitvoerig onder handen genomen is door plastisch chirurgen is het een masker van berusting geworden. Knappe jongen die daar nog een spoortje van emotie op weet aan te treffen!

Moore ziet er tegenwoordig uit als haar eigen jongere zus. Het slechte nieuws is dat die zus zo weinig uitstraling heeft dat geen casting agent haar na een auditie terug zou bellen; geen goede zaak voor een film die toch al zo tam is.