Eerste seizoen van de tv-serie van HBO op DVD: met 8 afleveringen over een nieuwe rijzende ster in Hollywood

Een van de interessantste aspecten aan Entourage is dat de producent van deze serie Mark Wahlberg is. Het voormalige Calvin Klein-onderbroekenmodel verruilde zijn intimiderende bobbel voor een filmcarrière in Hollywood met - althans 'n paar jaar geleden - het neusje van de zalm aan filmrollen. Als er autobiografische tinten in Entourage zitten, heeft Markie het best wel zwaar gehad. Om de authenticiteit van de serie te onderstrepen zijn er cameo's van Scarlett Johansson, Val Kilmer, Luke Wilson et al.

Shark's Tank

Hoofdpersoon in Entourage is Vincent Chase. Een niet al te best gecaste hoofdrol voor Adrian Grenier, want met zijn geciseleerde hoofd, zware wenkbrauwen en krullige bos zwart haar lijkt hij gedoemd tot hooguit een serie bijbelse verfilmingen. Maar we moeten voor lief nemen dat Chase acteur du jour is van de filmindustrie, en bekogeld wordt met scripts. Zijn haaiige agent Ari Gold (Jeremy Piven) levert daarom de beste momenten in deze serie. Is hij nou echt degene die ervoor gaat zorgen dat Chase een groot acteur wordt, of probeert hij zo snel mogelijk rijk te worden van zijn protégé zonder oog voor diens loopbaan?

Plakkers & seks

De entourage in Entourage is het clubje dat aan Chase is vastgeplakt. Vrienden die hij al kende vóór hij beroemd werd, dus die mogen nu op de slippen van zijn glamourjasje meeproeven van de status van de hedendaagse hot young actor. Wat niet veel meer inhoudt dan het ene na het andere feestje met champagne in zwembaden, hippe borrels voor de hippe incrowd, en, vanzelfsprekend, de mooie meiden die allemaal van dezelfde lopende band lijken te komen. Ze wriemelen om hem heen als vliegen op een paardenoog, hopend op De Wip met de filmster, maar als die al bezet is op zo'n feestje nemen ze ook wel genoegen met 'minder', in casu die vrienden.

Dwalend lampje

De oppervlakkigheid van dit alles moet vast demonstreren hoe oppervlakkig het allemaal is in die wereld, maar die boodschap is na één episode al glashelder (voor zover we het al niet wisten). Daarna wordt al dat gedweil beslist vervelend. Gelukkig is er sprake van een dramatische plot in de vorm van de oudere broer van Chase. Als flets acteur zwabbert die ergens onderaan in de hiërarchie, en hoopt op een verdwaald spotlightje voor zijn eigen moeizame filmcarrière.

SATC voor mannen

Het is door al die loze seks in L.A. dat Entourage werd onthaald als Sex and the City voor mannen. Seks ja, dat is plenty voorhanden voor beroemde boys in Hollywood. Maar de serie lijkt toch eerder op een etalage voor adolescente jochies die via dit aanhangkliekje personages ervan kunnen dromen dat ook voor hen het lekker leventje zou zijn weggelegd met bolides, starstudded feestjes en vooral veel, heel veel buitengewoon bereidwillige poezen. Er zijn best wel grappige momenten in deze serie, maar op de keper beschouwd is het gewoon een langgerekte mannenfantasie. Al geloven we meteen dat 't voor Markie de sprankel wel heeft verloren.

Bestel deze dvd direct:


Entourage - Seizoen 1 (2DVD)
Kevin Connolly