Driedelige documentaire waarin alle ins & outs van het menselijk lichaam worden uitgelegd.

Is je schoonmoeder hypochonder? Vraag je je wel eens af wat sigaretten en drank aanrichten in je lichaam? Heb je ergens een pijntje maar zou je niet weten welk orgaan zit op te spelen? Dan is deze Body Atlas een uitkomst. In bijna vijfeneenhalf uur wordt de werking van het menselijk lichaam zo helder mogelijk in beeld gebracht. Het haalt het natuurlijk niet bij de jarenlange studie die medische specialisten moeten verstouwen, maar het geeft wel een redelijk goed beeld voor de leek (of misschien wel een héél goed beeld: ik ben een leek, dus zou het niet weten).

Mendel

Deze DVD-box is tevens een prima gezel voor wie belangstelling heeft voor een gezonde levensstijl. En hij is natuurlijk niet bedoeld om eigen doktertje te gaan spelen (don't try this at home). De uitleg van de spijsvertering bijvoorbeeld, op de tweede disk, is een wondertje van inzicht voor wie zich nooit echt heeft afgevraagd waarom volkoren brood, groenten, fruit, olijfolie en vis beter voor ons zijn dan chocoladekoekjes en emmers ijs boordevol zogenaamde vruchten. En het is eigenlijk wel grappig dat Body Atlas begint met de voortplanting. Dat doet denken aan een jubelend klaslokaal aan wie de biologieleraar nét de vraag had gesteld welk onderwerp ze als eerste wilden. De voortplanting natuurlijk! brulden de door hormonen geteisterde pubers - om vervolgens de kluif van de geneticaleer van Mendel toegeworpen te krijgen. Was deze DVD maar eerder uitgebracht.

Graphics

Aan de hand van unieke beelden (o.a. gefilmd in het menselijk lichaam, en daar hoort een uitroepteken achter), graphics en computer animaties krijgt de kijker een compleet beeld van de belangrijke onderdelen en de werking van het menselijk lichaam. Deze serie is toegankelijk voor jong en oud (niks pikants bij die voortplanting dus, alweer pech) en biedt iedereen de kans het menselijk lichaam beter te leren kennen. Je zou het hierna niet meer in je hoofd halen je abonnement voor de sportschool op te zeggen.

DVD 1

Leven en overleven
Voortplanting
Nieuw leven
Klieren en hormonen
Afweer en herstel

DVD 2

Vitale organen
Hart en bloedvaten
De longen
De hersenen
Spieren en botten
Spijsvertering

DVD 3

Zintuigen
De ogen
De oren
Smaak en reuk
De huid


Bestel deze dvd direct:


Body Atlas