Eerste seizoen van de Amerikaanse tv-sitcom vol gekken, waarin één persoon het hoofd koel houdt in een bende paviljoen-cases

Arrested Development gaat over de familie Bluth. Ooit waren zij een van de rijkste families van Orange County, wier namen en caprices voortdurend de headlines van de tabloids haalden. Vader George Bluth, moeder Lucille, zoons Michael, Gob, Buster en dochter Lindsey. Michael heeft een zoon, George Michael, en Lindsay brengt echtgenoot Tobias aan als weirdo van de kouwe kant. En oh ja, zij hebben een dochtertje, Maeby, door wie George Michael geobsedeerd is.

Extreem gestoord

De hele familie Bluth is extreem gestoord, op Michael na. Als vader George in de gevangenis terechtkomt na een omvangrijk fraudeschandaal, is het aan Michael om te proberen de boel bij mekaar te houden. Dat is een zwaardere klus dan die van Job Cohen. Iedereen behalve Michael doet alsof de Bluths nog steeds beschikking hebben over zeiljachten, privé-jets en miljarden dollars om elk idee dat in hun hoofd opkomt te gaan uitvoeren. Voor Lindsay is dat vooral veel shoppen en charity, Gob is een magiër met meer blunders op zijn kerfstok dan Tommy Cooper, en Buster is een moederskindje met elke fobie uit de psychiatrische branche.

Awards

Waarom Arrested Development zo geniaal is en zoveel Emmy's en Golden Globes heeft gewonnen, is omdat de makers uiterst origineel met de gektes van de Bluth omgaan. De tics zelf worden niet uitgemolken via grapjes, maar ingezet als aanjagers voor absurde situaties. Een nepoverval met gay-agenten, een blinde advocate wier blindengeleidehond de blinde blijkt te zijn, een Aziatisch adoptiezoontje wiens naam vertaald uit zijn moederstaal 'Hallo' is (en die steeds 'hallo' zegt als ze hem aanroepen), een bevroren-bananen-kraampje als een van de vele geslaagde running gags. Alles is mogelijk bij de familie Bluth, en alles is leuk. Hilarisch zelfs.

Spin-offs

Het ensemble van deze sitcom heeft wel iets weg van de Royal Tenenbaums. Dus erg absurdistisch op zijn Amerikaans, dat wel, maar ook onweerstaanbaar grappig. Elk personage heeft genoeg in huis aan talent en komedie voor een eigen succesvolle spin-off. Niets is gratuit, elke episode heeft minstens 3 knap uitgewerkte kronkels dankzij de caprices van diverse gezinsleden, en het is disfunctionaliteit op volle sterkte. En wat deze show niet heeft en gelukkig ook niet nodig heeft, is een lachmachine die schaterend de momenten dicteert waarop we in de regel geacht worden te lachen. Lachen doe je vanzelf wel met de Bluths. Eigenlijk een schande dat dit door geen enkele Nederlandse zender is aangekocht: leve DVD.


Bestel deze dvd direct:


Arrested Development