Superieure DVD-serie van de BBC, waarop de memorabelste gebeurtenissen van de mensheid in beeld zijn gebracht

De 20ste eeuw is de meest dramatische eeuw die het westen heeft gekend, en de schokkende nieuws-items uit die tijd zijn dan ook oververtegenwoordigd op deze BBC-serie. Tegenover technologische doorbraken staan politieke schandalen. Archeologische vondsten worden afgewisseld door vernietigende oorlogen. Op de oprichting van Het Beloofde Land volgt een periode van onophoudelijke terreur. Al dit is in beeld gebracht op 10 DVD's met elk 2x 50 minuten prachtig historisch materiaal: deels archief, deels gedramatiseerd, en met glashelder commentaar van een voice-over.

Doodsklok

De 20ste eeuw was een eeuw van aardverschuivingen, met baanbrekende ontdekkingen en politieke stromingen die de wereld hebben veranderd. Het communisme was evenals het nazisme in Duitsland een van de politieke ideologieën die de dood van tientallen miljoenen mensen tot gevolg zou hebben, tot aan de Val van de Muur in 1989. Een ontdekking van een wetenschappelijk team in 1942 leidt het atoomtijdperk in, en op de Kristallnacht op 9 november 1938 ging de doodsklok luiden voor miljoenen joden in de daaropvolgende Holocaust.

Luchtvaart

Het was ook een eeuw van de landing op de maan, de ontdekking van het graf van Toetanchamon, en ontcijfering van de Egyptische hiëroglyfen dankzij de Steen van Rosetta. De gebroeders Wright maken hun eerste vlucht in een zelfgebouwd vliegtuigje, en inmiddels is de lucht- en ruimtevaart niet meer weg te denken uit onze moderne infrastructuur ondanks de ramp met de Zeppelin, de Challenger en de bomaanslag boven Lockerbie. John F. Kennedy, Martin Luther King en de De Romanovs worden geëlimineerd, Diana komt om bij een auto-ongeluk, Hitler pleegt zelfmoord en Nixon treedt af.

Herinnering

Het zijn dagen en gebeurtenissen die voor altijd in ieders geheugen gegrift zullen staan. Deze box is een herinnering aan ons verleden en waartoe de mens in staat is: zowel in positieve als in negatieve zin. Het zijn stuk voor stuk prima geproduceerde en analytische documentaires die een wervelend overzicht geven van ons geschiedenisboek. Wat er gebeurde, hoe het kon gebeuren, en welke consequenties alles heeft gehad. Schokkend Wereldnieuws is een waardevol tijdsdocument, een encyclopedisch overzicht van ons rumoerige bestaan.


Bestel deze dvd direct:

Schokkend wereldnieuws (10DVD)