DVD-box met 3 schijven waarin onze planeet in bijna 7 uur sterk documentairemateriaal in kaart wordt gebracht

Deze docu-reeks won een Emmy Award voor de wetenschappelijk-professionele benadering van onze planeet. Van zeeën tot klimaat, heelal, land en geschiedenis is dit een even uitgebreide als inspirerende blik op dat wat onze aardbol is, en hoe zij veranderde door allerlei evolutieprocessen. Indertijd werd deze serie ook gelauwerd door het Science Magazine, dat het omschreef als een "kwalitatief hoogwaardige documentaire met educatieve waarden". Het tijdschrift Newsweek prees het als een "stimulerende, glasheldere, poëtische serie... een geestverrijkende ervaring".

DVD 1

Op de eerste schijf staan de onderdelen De Levende Planeet en De Blauwe Planeet. Door vulkanen en aardbevingen is de aardkorst voortdurend in beweging. Door het bestuderen ervan krijgen wetenschappers steeds meer inzicht in de constante krachten waaraan zij onderhevig is. Bij deel 2 (de blauwe planeet) duiken oceanologen in de wereldzeeën voor de bestudering van nieuwe levensvormen. Maar ook water heeft verwoestende krachten, zoals onderwater-zeestormen en zeebevingen.

DVD 2

In De Klimaatpuzzel wordt onderzocht of er misschien een nieuwe IJstijd aan zit te komen of dat de aarde ten onder zal gaan aan overstromingen. Het weerpatroon uit het heden geeft ons inzicht in wat we aan destructieve kou of hitte in de toekomst kunnen verwachten. Met Verhalen Van Andere Werelden reizen we het heelal in om de geheimen van het bestaan van onze eigen planeet te ontdekken door middel van de vulkaan op Venus en de dode ster Nemesis.

DVD 3

Het centrale hemellichaam is de core van De Zon op deze derde schijf. Deze energiebron voor ons zonnestelsel beïnvloedt het leven op onze planeet. Bij Geschenken Van Onze Planeet wordt ingegaan op het ontstaan van onze verborgen schatten: we maken dankbaar gebruik van delfstoffen en mineralen die de basis vormen voor ons technologische tijdperk. Hekkesluiter is Het Lot Van De Aarde, met een vooruitziende blik op overstromingen, het broeikaseffect en een nuclaire winter. Is het onafwendbaar, of kunnen wij er nog wat aan doen?


Bestel deze dvd direct:


Planet Earth (3DVD)