Serie van 3 American Cinema Boxen met elk een eigen thema: On The Road, In Love en Suspense. Deze box heeft vier titels uit de categorie In Love.

In Love is een prachtige selectie van films met de liefde als thema. Maar geen kleffe romantiek, uitgekauwde thema's of romantische komedies. Deze box bestaat uit hele fraaie titels van de onafhankelijke cinema, waarin het liefdesthema in hedendaags Amerika met intelligentie wordt beschouwd, en benaderd vanuit originele invalshoeken.

Eternal Sunshine of a Spotless Mind

Het werd geen hit in de bioscoop, ondanks de starpower van Jim Carrey en Kate Winslet. De film werd "te weird" bevonden voor de gemiddelde kijker. Spijtig, want Eternal biedt een kijk-ervaring van jewelste: cinema in zijn zuiverste vorm. We zien Jim Carrey als een aan liefdesverdriet lijdende man, die ontmoetingen heeft met de mooie Winslet. Regisseur Michael Gondry doet geen enkele moeite om direct uit te leggen hoe de vork in de steel zit: die ontdekking is een heel langzaam proces, waarin de dodelijke kracht van de liefde wordt belicht. Een die mensen net zo gelukkig als radeloos kan maken. Script is van de immer onvoorspelbare Charlie Kaufman.

Anything Else

Deze film is van Woody Allen, maar het is niet zijn allerbeste. Allen staat bekend om zijn gewaagde keuze qua hoofdrolspelers, maar in Jason 'American Pie' Biggs en zelfs Christina Ricci heeft hij zijn hand overspeeld. Beide acteurs kunnen niet overtuigend uit de voeten met Allens dynamische, karakteristieke dialogen. Biggs is te zwak, Ricci strubbelt met haar gothic reputatie. Als verliefd stel zijn ze gedoemd. Hoe onmiskenbaar Allens New-Yorkse stijl ook tussen hun geworstel doorsijpelt, ze geven het scenario van de relatie-meester niet genoeg diepte.

The Shape of Things

Uitmuntend is deze satire, The Shape of Things. De onvolprezen Rachel Weisz speelt een kunstenares in Los Angeles, de stad waar het uiterlijk regeert. Geen makkelijke plek voor echte artiesten (mits in de showbiz), maar deze film vindt een heel vileine tussenweg. De sprankelende Weisz krijgt een relatie met een sukkelige knul, die gaandeweg dankzij haar adviezen opbloeit tot knappe vent. Alleen blijken haar bedoelingen weinig integer te zijn, zo laat de verrassende ontknoping zien. Prima film.

We Don't Live Here Anymore

We Don't Live here Anymore is een overspeldrama met 4 acteerkanonnen: Mark Ruffalo (Jack), Laura Dern (Terry), Peter Krause (Hank) en Naomi Watts (Edith). Jack en Terry zijn getrouwd, net als Hank en Edith. Jack is smoor op Edith en ze doen het stiekem, waarna Terry wat met Hank gaat rommelen omdat ze zich bemind wil voelen. Eigenlijk is iedereen in dit verhaal op zoek naar liefde, maar alle vier hebben een speciaal talent om die precies in de verkeerde hoek te gaan zoeken.


Bestel deze dvd direct:


American cinema-in love (4DVD)