Mild voortkabbelende relatiekomedie over twee einddertigers die nogmaals een poging wagen tot geluk.

De hoofdrolspelers in Must Love Dogs zijn twee van de sympathiekste mensen in de filmindustrie: John Cusack en Diane Lane. Aan het begin van de film worden hun personages Jake en Sarah apart geïntroduceerd. Ze kennen elkaar nog niet maar hebben allebei nét een nare breuk met hun geliefdes achter de rug. Dat zij elkaar zullen vinden om iets moois te krijgen is dus geen enkele verrassing. Het gaat er natuurlijk om hoe zij in de resterende 80 minuten in het lastige voorportaal van de Grote Liefde rondkrabbelen.

Dating-circuit

Op aandringen van haar bemoeizuchtige familie stort Sarah zich in het dating-circuit. Een online advertentie waarin zij zichzelf aanprijst als beschikbare single, verschaft ook meteen de titel van de film: Must Love Dogs. Jake wordt door een vriend zo ongeveer aan zijn nekvel het dating-circuit ingesleept. En allebei worden ze onderworpen aan die beproeving die nu eenmaal in dating movies een geijkte subplot is: die lange sliert bizarre mismatches die voor komische noten zorgt in cafeetjes, restaurants en op bankjes in het park.

Zwarte prins

Scherp is deze komedie nergens: daarvoor zijn deze twee mensen veel te aardig. En dat is tevens een eigenschap die als tijdelijke splijtzwam fungeert. Want té aardig kan ook een afknapper zijn, wat vooral bij Sarah voor enige terughoudendheid zorgt jegens Jake. Enter de zwarte prins (een overcharmante Dermot Mulroney) wiens hanige versiergedrag haar de schellen van de ogen moet laten vallen. Het is weinig subtiel allemaal, maar er zijn gelukkig ook glansrollen van Christopher Plummer en Stockard Channing, als Sarah's vader en zijn nieuwe maîtresse, die een spicey scheut tabasco in het voortkabbelende beekje gieten. Op de extra's staan wat leuke bloopers, en gek genoeg ook de feature om desgewenst bepaalde scènes van commentaar te voorzien - voor wie zelfs het meest glasheldere nog een raadsel is.