Alleraardigste, pretentieloze film van en met Luke Wilson die wederom teruggreep op zijn favoriete thema: coming-of-age

Luke schreef het scenario, speelt de titelrol, en regisseerde de film samen met zijn broertje Andrew. Voor derde broertje Owen is in The Wendell Baker Story een rol weggelegd als vileine toezichthouder in een bejaardentehuis. In diezelfde instelling krijgt Wendell een baantje nadat hij uit de gevangenis is ontslagen. Hij was veroordeeld voor een niet zo heel stout vergrijp, want voor echte misdadigheid is geen plaats in deze lichtvoetige komedie. Of niet volwassen willen worden moet onder strafrecht vallen: dan had Wendell levenslang gehad.

Sjacheraar

Aan het begin van de film heeft Wendell zijn hele leuke vriendin Doreen (Eva Mendez) nog. Als zij in de openingsscène haar vriendje met alle macht uit zijn bed moet trekken zodat hij haar op tijd op haar werk kan afzetten, voel je de bui al hangen. Doreen is van het solide slag dat een meer solide man nodig heeft, en als Wendell met zijn niet-kosjere gerommel als ID-vervalsertje in de bak belandt, is het schluss met de liefde.

Tegenstribbelende dertiger

Wendell's reclasseringsambtenaar bezorgt hem een baantje in dat bejaardentehuis, waar elke vorm van vitaliteit de kop in wordt gedrukt door Neil (Owen). Tussen de oudjes leert Wendell dat hij zijn jeugd loopt te versjteren, en hij krijgt hulp van twee oude mannen om zijn grote liefde Doreen weer terug te veroveren. Ja ja, Wendell wordt eindelijk wijs, al zal het niet voor niets zijn dat Luke regelmatig als tegenstribbelende dertiger wordt geportretteerd. Het is een thema waar hij herhaaldelijk naar terug grijpt in zijn showbiz-carrière, al is The Wendell Baker Story van een veel aangenamer niveau dan bijvoorbeeld Old School (2003). Coming-of-age is normaal een genre dat is voorbehouden aan pubers, maar zoals gewoonlijk volgt Wilson (én zijn broers) zijn eigen tempo.


Bestel deze dvd direct:

Wendell Baker
Luke Wilson