Tweede seizoen van het Amerikaanse soapdrama, met moeder en dochter als centrale hoofdpersonages

Moeder Lorelai en dochter Rory wonen in het denkbeeldige dorp Stars Hollow, Connecticut. Connecticut is de Amerikaanse staat die altijd wordt genoemd als men het gekscherend over brave mensen heeft, en deze tv-serie onderschrijft dat weer eens. Lorelai werd moeder op heel jonge leeftijd, en onderhoudt daarom met haar jongvolwassen dochter meer een vriendinnen-relatie. Hun muizenisjes zijn miniem, en wat hen vooral bezighoudt zijn de mannen, ofwel, die klassieke Amerikaanse 'relationship'.

Zoetsappig

Wat deze zoetsappige serie nog een stekelig randje verschaft, is dat er werkelijk geen één karakter in Stars Hollow te vinden is dat niet neurotisch of hysterisch is. En dan niet neurotisch op een Woody Allen-achtige manier met zijn psycho-therapieën, maar bijvoorbeeld meisjes die de pan uitflippen over de meest ideale smaak voor bruidstaartjes. Want in dit seizoen staat Lorelai op het punt van trouwen met een aardige (té aardige) kerel. En dan is er de issue over de lengte van de sluier: kort of lang. Oh jee. Tegen de tijd dat die cruciale vraag beantwoord is, is er alweer een episode toegevoegd aan de belevenissen van de mensen in Stars Hollow.

Existentiële kwesties

Het zijn opmerkelijker plotlijnen dan het hoofdthema, dat gelukkig op de inlay staat beschreven anders was ie me niet opgevallen. Lorelai wil dat haar dochter beter dan zijzelf nadenkt over de keuzes die zij maakt; en daarin lijkt ze te zijn geslaagd. Zoals Lorelai nog altijd clueless rondloopt en maar wat aanrommelt, is dochter Rory een doortastend studiebolletje dat nooit tienermoeder zal worden. En al deze existentiële thema's worden door het duo veelvuldig bekwetterd op hun veranda, waar hun schrille stemmen door de nacht scheuren als nagels op een schoolbord en de locale vogelkolonies op de vlucht jagen.


Bestel deze dvd direct:


Gilmore Girls - Season 2 (6DVD)
Alexis Bledel