Registratie van Jamie Foxx' stand-up comedy act, voor een lyrische zaal in San Diego in 1993.

Evenals collega's Eddie Murphy en Chris Rock boekte Jamie Foxx succes als stand-up comedien voordat hij het filmwereldje binnenstapte. Vorig jaar won Foxx een Oscar voor de titelrol in Ray, en deze DVD laat al zien dat er met zijn body language en muzikale talenten weinig mis is. De inhoud van zijn act is beduidend minder, al dacht hij daar zelf vast anders over: deze show heeft de meest megalomane openingsact ever. Foxx komt aangesjeesd in een peperdure bolide, vroemvroemvroem scheurend over de weg, totdat hij bij het theater arriveert en met special effect-spotlights en ronkende soundtrack zo ongeveer als de nieuwe Messias wordt verwelkomd.

Ho ho ho

Dat belooft wat, maar het is lang wachten op scherpe grappen. Te lang. Foxx barst los over ho's en bitches en grijpt veelvuldig naar z'n dig (net als Michael Jackson en Murphy, wat is dat toch voor autofallo-syndroom?). Dat ho-onderwerp is allang niet leuk meer sinds domme jongetjes er en masse hun inspiratie uithalen, en het is ook niet het soort humor dat je direct van een talent als Foxx zou verwachten. De banale seksgrappen over kontgaten, tieten en neuken blijven terugkomen als een rode draad, waardoor dit optreden wel een hoog John Lanting-gehalte krijgt.

Nachtkaarsje

Het overschaduwt de rest van zijn grappen, waar af en toe wat aardige dingen tussenzitten. Met natuurlijk weer de zwart/wit clichés, die vooral door zijn mimiek en showtalent vaart krijgen. Het is maar goed dat Foxx interessante filmrollen heeft gekregen, want als op dit niveau stand up-comedy was doorgegaan, was zijn ster uiteindelijk als een nachtkaarsje uitgegaan.


Bestel deze dvd direct:


Jamie Foxx - Straight From The Foxx Hole
Jamie Foxx