Superieur schoolvoorbeeld van een B-film, met navenante acteurs, verhaallijn, dialogen en vooral titel.

Sean Young doet mee, en dan weet je dat er al wat loos is. In 1982 beleefde de actrice haar grote doorbraak als liefje van Harrison Ford in Bladerunner. Sean was vooral gecast vanwege haar spectaculaire looks, want haar rol was die van een kunstmens en kunstmensen wandelen in perfecte staat van de lopende band af. Na nog één grote hit, No Way Out, ging het in 1988 definitief mis toen ze in The Boost de tegenspeelster werd van James Woods. Tijdens de opnamen waren de twee kort een romantisch item, maar toen James er genoeg van had (hij heeft een IQ van 180) en haar dumpte, ontpopte Sean zich tot een stalker from hell. James, moet u weten, is geen knappe vent maar zijn bijnaam is wél De Driepoot. Ze haalde de mafste dingen uit om zijn aandacht te trekken, verkruimelde eigenhandig haar reputatie en daalde af tot dé has-been du jour en Hollywood-paria.

Has-been no 2

C. Thomas Howell is Sean's tegenspeler in A Killer Within. Nog zo'n treurig verhaal. Na een start als veelbelovend pubersterretje in Coppola's The Outsiders (bratpack-films waren toen erg populair) is ook Howell's carrière daarna in het slop geraakt. Regisseur Brad Keller had in elk geval meer humor dan budget toen hij deze twee castte.

Has-been no 3

In A Killer Within zijn Howell en Sean een getrouwd stel. Puissant rijk en gezegend met een zoontje, al wonen ze in een huis dat zelfs O.J.'s droomadvocaat zich niet had kunnen veroorloven. En dan wordt Sean dood gevonden: vastgebonden op haar bed en de tekst "We're even now" op de muur van de slaapkamer gekalkt. En let nu op de titel, want er is een killer within. Dat wordt heel lastig. Naast de verdacht kijkende zakenpartner van Howell zijn er namelijk geen ander personages dan een detective - een rol van Giancarlo Esposito die het has-been feestje compleet maakt. De flaptekst belooft u een web van geweld, intriges, bedrog en geheimen. Geloof ze niet.


Bestel deze dvd direct:


Killer within