Amerikaanse sitcom uit de jaren 80, met de kroegtijgers en het barpersoneel van het gezellige café Cheers.

Elf seizoenen draaide Cheers mee, dat knusse café 'where everybody knows your name'. Waar Sam Malone (Ted Danson met opgekamd toupetje) duizenden biertjes tapte voor de eeuwig aan de toog hangende Norm (George Wendt) postbode Cliff (John Ratzenberger) en psycholoog Frasier (die later zijn eigen succesvolle spin-off zou krijgen). De stekelige bijdehand Carla (Rhea Perlman) was serveerster, samen met het intellectuele tutsnobje Diane (Shelley Long). In dit vierde seizoen meldt Woody zich (Woody Harrelson), de gemoedelijke maar verschrikkelijk domme jongen uit Amerika's bible belt.

Werkplek-humor

Cheers was en is nog altijd verschrikkelijk populair; in Boston is het (bestaande) café Cheers een Mekka voor de sitcom-fans. Dat de opnamen zelf altijd plaatsvonden in een filmstudio in Los Angeles, doet daar niets aan af. Cheers was de succesvolle opvolger van Taxi, de eerste sitcom met een vast ensemble op een werkplek, waarin met humor werd ingespeeld op de alledaagse dingen van Jan Modaal. Ook de chemistry tussen rokkenjager Sam en tutje Diane staat als een monoliet overeind. Het was het hoogtepunt van Long's carrière, want daarna is ze afgegleden naar het niveau curieuze camp.

Eighties mode

De losse jaren 80 feel van de serie is onmiskenbaar. In de jolly eighties waren het muizenisjes waarover men zich druk maakte en waar goed om te lachen viel. En echt straalbezopen wordt nooit iemand. Maar wat vooral opvalt is de krijsend lelijke mode van die tijd. Uitwaaierend geföhnde kapsels en lila truien met pofmouwen. Retro is hip, maar voor de Annie Schilder-jurken van weleer zullen zelfs de meest nostalgisch ingestelde fashionista's niet meer warmlopen.


Bestel deze dvd direct:

Cheers-Season 4 (4DVD)