DVD met de leukste Amerikaanse comedy, over het wel en wee van de radiopsycholoog Frasier Crane uit Seattle.

De strapatsen van Frasier Crane hebben de Amerikaanse komiek Kelsey Grammer geen windeieren gelegd. Als een van de best betaalde tv-acteurs van de VS streek hij per seizoen een steeds hoger gage op voor de titelrol. En terecht: al heeft hij ongetwijfeld een uitmuntende stal schrijvers achter zich staan, Grammer heeft beslist fenomenaal komisch talent, terwijl comedy toch een van de moeilijkste genres is in de entertainment industrie.

Trucje

Nog knapper is dat het trucje van de serie keer op keer werkt. Frasier heeft pertinent geen succes bij de vrouwen, hij onderneemt van alles om zijn snobby status de nodige glans te verlenen, en hij legt het steevast af tegen zijn 'simpele' vader die bij hem inwoont. Dat is een politieagent in ruste, en zijn positie in Frasier's huis wordt onderstreept door zijn doorsnee doorleefde burgermansstoel. Het monster detoneert ernstig met Frasier's pietje-precies interieur design in zijn penthouse in Seattle, maar het kreng neemt daar een centrale plaats in en de vader ook.

Sidekicks

Andere glorieuze sidekicks zijn Frasier's broer Niles: even pedant en neurotisch, ook psycholoog, en mét een oogje op de Schotse huishoudster annex verpleegster Daphne. Frasier's producente Roz beweegt zich energiek op het dating-vlak, al zijn haar lovers er net zo snel weer in als uit. Gek genoeg blijven de grappen over deze karikaturale bende onveranderlijk grappig, evenals de plotjes per aflevering die treffend door de personages worden gestuurd. Op deze DVD staan 23 afleveringen, goed voor ruim 9 uur onweerstaanbaar grappige tv, met de episode Ham Radio als absoluut hoogtepunt.


Bestel deze dvd direct:


Frasier 4: 1-23 (4DVD)