DVD-box met maar liefst vijf romantische komedies, en niet eens de minste: Bridget Jones 1 & 2, Love Actually, About a Boy en Notting Hill.

Deze box zou ook de Hugh Grant-box kunnen heten, want de Britse charmeur speelt in al deze films een hoofdrol dan wel zijn co-acteurs van het doek. Over het akkefietje op Sunset Boulevard heeft niemand het nog, al trokken de Europeanen er indertijd al de schouders bij op. Grant pikte een lekker wilde, voluptueuze temeier op, terwijl zijn graatmagere vriendinnetje Liz Hurley weer 's in de beauty parlor lag te stomen. Who cares?

Comeback

Maar Hugh came back, en hoe. Met Julia Roberts in Notting Hill, dat was zijn comeback en markeerde een tweede carrière voor de leading man. Met zijn handelsmerk als stotterende, verlegen Brit bij wie jaren daarvoor (in Four Weddings and a Funeral) het Amerikaanse (vrouwen)publiek ook al bij bosjes voor zijn loafers viel. Zijn rol in Bridget Jones Diary twee jaar later, ook al speelt hij hierin de niet zo aardige womaniser, maakte hem nóg populairder.

Schoolvoorbeeld

Womaniser in extremis was Grant in About A Boy, naar het boek van Nick Hornsby. Eigenlijk is deze film te sterk van drama voor een romantic comedy-box, maar goed, naast een goed geschreven karakterontwikkeling, spitse dialogen en vileine humor, is er ook romantiek en het slag comedy dat in de romcoms de boventoon voert. Het is wel een feit dat Grant in deze film echt kan laten zien dat hij veel meer in zijn mars heeft dan veel haar en tanden en een romantische verlegenheid. In de scène waarin hij een meisje wil dumpen die hem in die move net te snel af is, is zijn mimiek onovertroffen. Zijn grimas is een schoolvoorbeeld waarbij docenten op de toneelacademie hun pupillen kunnen vertellen: "Kijk jongens, zó doe je dat."

Romcom 2003

Love Actually is de alom bejubelde raamvertelling met liefde als leidend thema. Met alweer die Grant, die wordt gesecondeerd door Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, Alan Rickman en aanverwante Engelse Groten. Love Actually was dé romcom van 2003, waarbij het vervolg op Bridget Jones helaas wat magertjes afstak. Té hoog gespannen verwachtingen wellicht, gezien het succes van de eerste. De schutterigheid van Bridget werkte een tweede keer niet, en dat is opmerkelijk omdat Grant diezelfde emotie eindeloos kan uitspinnen zonder te vervelen. Gelukkig zat hij ook weer in Bridget 2.


Bestel deze dvd direct:


Romantic Comedy Box (5DVD)