Ondanks haar geblunder weet Murphy Brown toch de status van topreporter te krijgen en te houden. Makkelijk is het niet, wel vrij grappig.

Het eerste seizoen van de succesvolle tv-sitcom Murphy Brown begint met een bibberende redactie. Hun starreporter Murphy kan elk moment terugkomen na een lang verblijf in een kliniek waar ze met diverse verslavingen (drank, nicotine) heeft lopen worstelen. Haar rentree maakt haar collegae bloednerveus, want mét sigaretten en een neut bleek Murphy al een lastpak, laat staan nu ze het zonder die kalmerende middelen moet doen.

'Ping!'

En dan doet de liftbel "Ping!" en daar schrijdt ze dan binnen: de koningin van het TV-station waar ze werkt. Het is een ouverture waar actrice Candice Bergen (als Murphy) een prachtvertoning van maakt. Met rond haar perfecte mond een lachje dat alcohol kan doen bevriezen, maait ze direct elke weerstand ondersteboven die zich mogelijk tijdens haar afwezigheid kan hebben ontwikkeld. Onuitstaanbaar is ze niet, maar wel een gehaaide helleveeg om rekening mee te houden. Murphy begint haar nieuwe werkdag met het uitlachen van het piepjonge opwippertje dat inmiddels als hoofdredacteur is aangesteld. Brown is the Boss, niemand anders.

Mirakel TV

Het geharrewar op de redactie levert behoorlijk veel leuke momenten op. Bijtend wordt het nergens, want dit is een serie uit de jolly jaren 80, toen de veldslag om de kijker nog niet helemaal dat gekke punt had bereikt. Ook is de serie niet bedoeld als feministisch dan wel geëmancipeerd statement, want dat issue was al grotendeels getackeld. En het idee dat ook maar iemand, man of vrouw, het zou kunnen winnen van een mammoet als Murphy, is een absurde gedachte. Dus zo zonder onderliggende boodschappen of intenties, is Murphy Brown gewoon een lollige tv-serie over een redactie met zoveel weirdo's, dat het een mirakel is dat ze elke dag een fatsoenlijke uitzending in mekaar weten te draaien.


Bestel deze dvd direct:


Murphy Brown - Series 1