Dustin Hoffman - 3pack

In de collectie Grote Acteurs is de selectie van Hoffman's merites een aardige: Confidence, Straw Dogs en Death of A Salesman.

Oude generatie

Samen met Robert De Niro en Al Pacino is Hoffman van een andere generatie acteurs. Ze waren al redelijk 'op leeftijd' toen ze faam kregen, en in tegenstelling tot de jonge acteursbrigade van tegenwoordig waren ze niet bepaald mooi op een aftershavemodel-manier. Maar spelen kunnen ze wél, en dat hun carrières langer stand houden dan die van een pakweg Ashton Kutcher of Freddie Prinze is ook veelzeggend. Mede daarom is deze DVD-box interessant, omdat we een Hoffman aan het werk zien in een film uit 1971, een uit 1985 en een uit 2003.

Straw Dogs

Straw Dogs is van 1971, onder regie van woesteling Sam Peckinpah. Hoffman speelt David Sommer, een zachtaardige jonge wiskundige. Ziek van het geweld en de agressie in zijn omgeving, vertrekt hij met zijn jonge vrouw Amy (Susan George) naar het Engelse platteland, in de hoop rust te vinden tussen het groen en de akkers. Het tegendeel is waar: de rauwe boeren op het platteland beschouwen hem als een buitenbeentje. Hun treiterijen ontaarden in puur geweld, waartegen Sommer zich uiteindelijk wel móét verdedigen met munitie, wil hij met zijn vrouw overleven.

Death of a Salesman

Death of a Salesman (1985) is de tv-verfilming van het fraaie toneelstuk van Arthur Miller. Hoffman speelt de mislukte zakenman Willy Loman, die probeert zijn leven weer onder controle te krijgen. Het is de grote Amerikaanse tragedie van dromen die op niets uit lopen. Loman nadert de middelbare leeftijd, en ziet als hij over zijn schouder kijkt naast een grote leegte ook de onverschillige ogen van zijn kinderen Biffy (John Malkovich) en Happy (Stephen Lang). Met zijn dood voor ogen - de titel geeft het einde weg - probeert Loman een schoffel door zijn verleden te halen. Geweldige film, maar geen pretje om naar te kijken.

Confidence

Confidence (2003) is een gelikte thriller die hier nooit in de bioscoop is uitgekomen. Het is een verhaal vol twists & turns waarin Hoffman de maffiabaas King speelt van wie de beroepsoplichter Vig (Edward Burns) een grote som geld heeft geleend. Als King zijn geld terugeist, verzint Vig een plan om zich in te dekken. De plot wordt steeds complexer omdat dit een wereld is waarin bedrog en vals spel schering en inslag zijn, en niemand blijkt te zijn wie hij is. Die titel had niet ironischer gekozen kunnen worden voor deze wat passieloze maar lekkere film.


Bestel deze dvd's direct:

Straw Dogs


Death of a Salesman
Dustin Hoffman


Confidence
Rachel Weisz

Tip de redactie