In fraai metalen DVD-box uitgebrachte biopic van de legendarische miljardair Howard Hughes, die fabuleus tot leven komt onder de regisseurshanden van Martin Scorsese.

Meet Howard Hughes. Dromer, vliegenier, filmmaker, excentriekeling, rokkenjager, glamourguy en ook tobberd. Want wie de allerhoogste top heeft bereikt, die kan alleen nog maar terug. En die neerval is lastig te verteren. Hughes' pad naar glorie wordt groots weergegeven door Scorsese, alsook zijn jammerlijke terugval toen Hughes eenzaam wegkwijnde in een hotelkamer als pathologische hypochonder met miljarden op zijn bankrekening.

Glamourguy

Hughes werd in 1905 geboren in Texas. De glamour van Hollywood trok hem naar de Stad der Engelen, waar hij al snel furore maakte met zijn visie als regisseur, alsook met de duurste filmproducties die indertijd werden gemaakt. Tijdens het filmen van Hell's Angels, een oorlogsfilm, behaalde hij zijn pilootbrevet, en groeide door zijn lefgozergedrag en vooruitstrevendheid uit tot de bekendste vliegenier ter wereld. Bij elke filmpremière hing er een nieuwe celebrity van dat moment aan zijn arm, zoals Katherine Hepburn en Ava Gardner.

Jochie DiCaprio

Leonardo DiCaprio mag dan nog steeds een jongenssmoeltje hebben: als Hughes speelt hij een fantastische hoofdrol. Die jongensachtigheid past juist precies bij een karakter als Hughes, die stratosferische successen boekte vanwege zijn soms kinderlijke enthousiasme. Maar The Aviator, bekroond met 5 Oscars en 11 Oscar-nominaties, is meer dan een portret van de titelheld. Scorsese schetst een periode in de geschiedenis van de Verenigde Staten waarin dromen nooit gek genoeg waren om niet uitgevoerd te kunnen worden. Hughes was op politiek, zakelijk en entertainment terrein actief, en Scorsese verwerkt al deze achtergronden van de VS subliem in de film.

Extra's

Die historische rijkdom roept om extra's, en die zijn in deze SE volop te vinden. De decors krijgen gestalte in de Behind The Scenes-featurettes, de cast geeft in interviews weer hoe zij hun Hepburns, Harlows en Gardners zo exact wisten te kopiëren, er is een prachtige documentaire van Howard Hughes bijgevoegd, en een over de Age of Glamour van Hollywood. Al met al bijna 3 uur aan extra informatie, en dat bovenop een film die eveneens in bijna 3 uur een inzichtelijk beeld geeft van een tot de verbeelding sprekende periode in de Amerikaanse geschiedenis. 'n Juweeltje.


Bestel deze dvd direct:


Howard Hughes - Real Aviator