Hilarisch slechte popcorn-film over een vermeend uitgestorven monster dat huishoudt op een basis op Antarctica waar naar olie wordt geboord.

B-scenario

Dit is een modelexemplaar van horror volgens een B-scenarioboekje van De Slegte. De flaptekst verraadt al dat er wat engs gaat gebeuren, en er staat ook een afbeelding op van een insectenpoot die uit de sneeuw steekt. Wie ooit zo'n soort film heeft gezien, weet dan al precies wanneer en bij wie er wat staat te gebeuren.

Nicotinesnor

Om het geheel wat lekkerder te maken, werden er een paar babes in het verhaal geplant met de sex-appeal van een nicotinesnor. Ze maken deel uit van een groep scholieren die net hun thesis op het onderwerp ecologie en olieboringen hebben afgerond. De meiden moeten wat extra franje regelen in de vorm van pronte bollinkjes uit de beha, zwoele blikken en spanning tussen de studenten en de rednecks ter plekke, die al 6 maanden pijpen in het ijs op de Zuidpool aan het slaan zijn en wel eens een vrouwtje willen.

Het Beest

De opbouw duurt net lang genoeg om te bepalen wie er gaan sneuvelen in de kriebelpoten van dat 'enge' beest, dat zich op de basis schuilhoudt. Volgens de genrecriteria hebben schobbejakken in deze settings de laagste overlevingskans, dus dat is hier nog makkelijker dan ooit: niemand van dit ensemble is te pruimen. Met dit knullig acterende zootje morons zal het je sowieso worst zijn wie van het toneel verdwijnt. Als er een zegt 'wacht, ik moet nog even wat halen' weet je dat je verlost bent van alweer een kakelkip.

Rip-off

Deep Freeze is daarbij een schaamteloze The Thing en Alien rip-off. Er wordt wat tenenkrommend geleuterd over ecologische toestanden, en nog een subplotje opgevoerd over verraders die het zeldzame ijsbeest willen meenemen voor proeven. Het mag allemaal niet baten: Deep Freeze is een turkey van de bovenste plank. Vandaar ook die extra ster, want dit wanproduct is soms zo vermakelijk slecht dat het stevig op de lachspieren werkt. Vooral als het beest, dat een tijd lang ongezien krijsende slachtoffers vergt, zich openbaart: dit kreng is gewoon van de schappen van Bart Smit gerukt - wellicht om het budget te sparen voor de KABOEM-explosie aan het eind.