Geweldige DVD met De Beste Afleveringen van de Muppet Show. Leuk hoor, ook na zoveel jaar nog.

Opkikker Kermit

Begint de mood wat sombertjes te worden rond deze tijd van het jaar? We zitten al maanden in de kou, met grijze luchten, weinig zon, en waar blijft die lente toch? Wie er nurks van wordt, moet beslist de vrolijkmakers van de Muppet Show in huis halen. Die ongecompliceerde humor van die beestenbende uit de jaren zeventig doen nog altijd hun verlichtende werk. De wapperende armpjes van Kermit als hij zijn gasten aankondigt, de twee bejaarde mopperkonten in de loge, Fozzie Bear's sukkelige optredens: het zal z'n uitwerking niet missen.

Caprices

De Muppets hadden altijd hun vaste acts. Zoals Gonzo, de freak die zijn krankzinnige caprices zoals het opvreten van fietsen beschouwde als kunst. De absurde Pigs In Space, de onverstaanbaar mompelende Zweedse kok, de nutty professor. Allemaal leuk. En daarnaast de speciale optredens waarin altijd wel de draak met iemand werd gestoken, zoals de Amerikaanse hillbillieband met honky-tonk banjomuziek of de oerdegelijke Sam de Adelaar met zijn brommende zedenpreken. Alles zit vol kleine en grote grapjes, die de signatuur dragen van het echte professionalisme van schepper Jim Henson.

Sterrenshow

Ook leuk zijn de gasten in deze serie. Elton John, Paul Simon, Shirley Bassey, Charles Aznavour, om er maar een paar te noemen. En nu valt des te meer op hoe in die tijd de echte grote sterren echte grote sterren werden omdat ze waanzinnige stemmen en talent hadden, en niet omdat ze (om Sam de Adelaar maar even aan te halen) er op MTV zo cute uitzien in een bikinietje. En als je 't mij vraagt, stonden die artiesten indertijd in de rij om zich mild te kakken te laten zetten in deze beroemdste (en beste) fauna uit de televisiegeschiedenis.