Derde seizoen van een van de spannendste, origineelste tv-series over spionage op topniveau: net als de eerste twee is ook deze weergaloos.

Zenuwcentrum

In 2001 werd de eerste serie van 24 op televisie vertoond. Een instant hit, want het uitgangspunt was erg knap in elkaar gezet. 24 was 24 uur real time tv met Jack Bauer (Kiefer Sutherland in zijn beste rol ooit) als geheim agent die een aanslag op de presidentskandidaat moest zien te voorkomen. In 24 afleveringen van (bijna) een uur zat je op het puntje van je stoel door alle verwikkelingen, mollen binnen CTU (het zenuwcentrum van de anti-terreur dienst) en talloze plotlijnen waaronder Bauer's ontvoerde dochter Kim en de fratsen van de First Lady.

Virusterreur

Seizoen drie is weer net zo opwindend. Een magistraal georganiseerde gek heeft een virus in zijn bezit waarmee hij dreigt miljoenen slachtoffers te maken. De race tegen de klok is begonnen. Kim werkt inmiddels ook bij CTU, dat wordt geleid door Tony Almeida en Ryan Chapelle. Er is nog een stoere CTU-boy aan dit seizoen toegevoegd: Chase, tevens Kim's vriend. Een afgetraind brok energie met het patriottisme van een WO2-veteraan en schouders als een dokwerker. Prima aanwinst, en hard nodig. Want er komt weer een aartsvijand uit seizoen 1 opduiken, die de vuilste streken hanteert om de vernietigende missie te slagen.

Espresso-tv

Elke aflevering eindigt met een prima cliffhanger. U is dus gewaarschuwd: dit is niet elke week om half 9 voor de buis paraat zitten om het daverende, zenuwslopende werk van de CTU-force te volgen. De immer verrassende ontwikkelingen in 24 zijn zo verslavend, dat de fans bij voorbaat een voorraad espresso in huis halen om deze DVD-serie in 1 keer uit te kunnen zitten.

Elke keer als ze een stap dichter bij de ontknoping denken te komen, is er weer een grandioze setback waarvoor Bauer en Chase alle inventiviteit uit de kast moeten trekken. En die setbacks zijn niet mals, want ze hebben te maken met terreur op macroniveau: alle methodes, hoe ruig ook, zijn geoorloofd en noodzakelijk om de catastrofe af te wenden. Dat levert soms gruwelijke scènes op, maar het blijft in dit genre toch realistische televisie. Van terreurdreiging weten we inmiddels het een en ander, en je hoopt gaandeweg stiekem dat ze bij onze eigen AIVD ook zo'n kanon als Bauer in dienst nemen.