Het succes van Costa! en Volle Maan brulde om een opvolger, en die is er gekomen. Tussen de Oostenrijkse sneeuwbergen nog wel, die ooit het gewillige decor vormden van kilometers Tiroler pornomateriaal.

Après-ski

Niet regisseur Johan Nijenhuis sleepte de geijkte Hollandse cast de piste op voor wat luchtig Hollands entertainment, maar Pim van Hoeve, die ons in 2003 zo aangenaam verraste met de zonovergoten romantische komedie Liever Verliefd. De zon is absoluut aanwezig op die Oostenrijkse bergtoppen - waar weliswaar veel energiek wordt gesnowboard - maar de après-ski en helemaal dat après après-ski (in de slaapkamers, ho ho ho) is troebele sneeuwmeuk.

De maagd en de bril

Iets anders kun je niet verwachten van een verhaal dat puur rondom seksuele ervaringen geschreven is. De eerste ervaring nog wel, want de gedachte daaraan alleen al moest het jeugdige publiek hijgerige interesse bezorgen. En daarvoor werd een nieuw talent aangetrokken: Hannah Verboom. Een mooie blonde meid die een bril op haar neus krijgt zodat ze er verlegen en lief uitziet. Een timide, maagdelijk brilletje: wat een unieke en originele vondst na ruim een eeuw filmgeschiedenis.

Leraren sneeuwseks

Maar de basis voor geile sneeuwpret had nog meer pijlen op de boog. Twee snollen die een snowboard-vakantie boeken om een flinke beurt te krijgen, en het gezette vriendinnetje dat ook kan scoren. Alleen moet die dikke het met mindere goden doen dan de snowboardleraar, want dat is de kroon op de vakantie. Immers, ski- en snowboardleraren hebben de preutse instelling van een boeddhistische monnik, nietwaar? En ach, laat Hannah nou op de verkeerde hunk vallen (Daan Schuurmans op de automatische piloot) en zijn verlegen broertje (Egbert Jan Weber) over het hoofd zien.

Blamage

Is het de sneeuw waardoor de Hollandse signatuur is verdwenen onder een lawine van Tiroler pret? Laten we er niet al te diep over nadenken. Snowfever heeft niet meer te bieden dan een onsamenhangende serie sketches, precies zoals in de waldhoorn en alpen-movies. Meisjes in behaatjes, meisjes onder de douche, wat shots van bonkende billen, twee topless meisjes zoenend in de yakuzi, en veel geknipoog en gegiechel over wippen. Wat een blamage voor een film uit een land als Nederland, waar het puriteinse gegniffel over seks al zo lang passé is.