De status van de levende golflegende Tiger Woods is dermate olympisch, dat er nu al een (geautoriseerde) luxe-uitvoering op de markt verschijnt over zijn leven, zijn carrière en zijn onnavolgbare talent. Ook leuk voor niet-golfers!

Trots als een pauw

Kunst op de golfcourse: daarover was men het unaniem eens toen Tiger Woods in 1996 aan zijn professionele golfcarrière begon. Sportjournalisten moesten het woordenboek erbij halen om hun superlatieven aan te vullen, en zwart Amerika was- terecht - zo trots als een pauw dat een uit hun gelederen met zulke schitterende resultaten het blanke bolwerk van de golfwereld in zijn schaduw zette. Deze DVD met 3 disks is een wervelende, boeiende biografie over een recordbreker pur sang.

Disk 1: Tiger's Prowl - zijn leven

Hierop het levensverhaal van het wonderkind Woods. Zijn tomeloze ambitie, nog niet eerder vertoond foto-, film- en videomateriaal en veel exclusieve interviews. Ook wie Tiger's carrière op de voet heeft gevolgd, vindt hier vast nieuwe input.

Disk 2: Tiger's Prey - zijn majors

En hier komt de held van de golfclub zelf aan het woord. Hoe was het om de weg naar de top te bereiken? Wat heeft hij gedaan, gelaten en wie waren zijn eigen grote voorbeelden? Bonusmateriaal op deze disk zijn ondermeer Tiger's favorieten, Tigers op de Majors, Tiger versus Jack plus commentaar van Laurence Fishburne, de acteur die Morpheus speelt in The Matrix.

Disk 3: Tiger's Prints - zijn nalatenschap

Het is niet niks: Woods heeft golf toegankelijk gemaakt voor een heel breed publiek, en die populariteit heeft hem geen windeieren gelegd. Het is safe om te concluderen dat hij de rest van zijn leven op zijn (bling-bling) lauweren kan rusten. Op deze disk vertellen familie en vrienden, bewonderaars en golfkenners, over Woods en zijn talenten. En uiteraard, zoals op deze knap geproduceerde DVD-box te verwachten viel, is de balans tussen daverende wedstrijdverslagen en achtergrondmateriaal, zondermeer fantastisch te noemen. Het is al met al een DVD-box vol herautgeschal en loftrompet, maar wie Woods een beetje kent, weet dat de icoon zulks met gemak heeft verdiend.