Bij de politie vind je net zoveel verschillende afdelingen als potjes yoghurt in de supermarkt. Materiaal te over voor een keur aan gevarieerde politieseries, en Without A Trace gaat over de divisie "Missing Persons".

Klokje tikt

Vermiste Personen moeten, aldus deze speciale unit van de FBI, binnen 24 uur de slachtoffers terugvinden, anders zijn ze voor altijd spoorloos. In het echt zal dat wel meevallen, maar dat tikkende klokje zorgt in Without A Trace voor effectieve spanning.

Bruckheimer's topwerk

De structuur van de tv-serie is volgens de moderne criteria. Flitsende montages, een sinistere soundtrack, strenge gezichten en veel hightech snufjes: de serie komt immers uit de koker van producent Jerry Bruckheimer, en die houdt niet van half werk. Typisch opent elke episode met een korte synopsis van wie er precies verdwijnt, en dan kan de speurtocht beginnen.

Eerste seizoen

Het speurwerk staat onder aanvoering van FBI-agent Jack Malone, bloedserieus gespeeld door Anthony LaPaglia (die een Golden Globe opstreek voor zijn rol in dit eerste seizoen, dat op deze DVD staat). Hij zendt zijn capabele secondanten naar getuigen, familie, kennissen: kortom, iedereen die iets kan vertellen over niet alleen de omstandigheden van de verdwijning, maar ook over de verdwenen persoon zelf. Dit onder het motto: pas als je weet wie er precies vermist wordt, weet je waar je ze kunt vinden.

Duister

Elk van deze 23 afleveringen in de DVD-box is als een korte misdaadthriller van circa drie kwartier. In alle hoeken en gaten zoekt het team naarstig naar links en aanknopingspunten, en in dezen kan Without A Trace makkelijk de concurrentie aan met tv-shows als CSI of Law & Order. Op sommige punten scoort deze DVD-serie zelfs beter, omdat zonder al te bloederige scènes toch een benauwende sfeer wordt opgeroepen. Met telkens een fijne twist erin, omdat al dat peuren in privé-levens informatie oplevert die sommige betrokkenen liever verborgen hadden gehouden.

Kijken wanneer jij wilt

Deze tv-serie wordt door de distributeur uitgebracht onder het label "Kijken Wanneer Jij Wilt": de ideale oplossing voor iedereen die er niet in slaagt om elke week op dezelfde tijd voor de buis te hangen om een tv-serie te volgen. Onder deze reeks vallen ook series als The Sopranos, The O.C., West Wing en ER.