Uitzonderlijk imposante BBC productie over ons zonnestelsel. In 8 delen van elk 50 minuten wordt met echte beelden en de nieuwste grafische technieken weergegeven hoe ver de wetenschap is gevorderd met het in kaart brengen van ‘onze’ planeten.

Marsmannetjes

We zijn altijd gefascineerd geweest naar leven buiten de aarde. Deze DVD laat zien hoe wij trachten de geheimen van onze en andere planeten te ontsluieren. Dat levert een interessant beeld op van de ontwikkeling van deze wetenschap, en hoe de instrumentaria door de jaren heen steeds verder worden geperfectioneerd. En het is uiteraard nog interessanter om met deze knappe koppen het zonnestelsel te ontdekken.

Enthousiaste wetenschappers

Wat deze DVD ook onweerstaanbaar maakt, is het enthousiasme waarmee geologen en astrofysici over hun werk praten. Astrofysicus David Levy zit heus te lachen als hij over ontdekkingen praat op het oppervlak van Mars. En zo zie je een paar keer een team met ingehouden adem naar hun scherm kijken, in afwachting van foto’s van de planeet die zij nader willen bestuderen. Als de ruimtesonde erin slaagt om de dampkring van een planeet te penetreren en hen zo nog meer beelden en inzichten kan geven, gaat er een daverend gejoel op.

Koude Oorlog

Extra bonus is de strijd tussen de Amerikaanse en Russische wetenschappers, waarvan fraaie archiefbeelden voorbijkomen. Oost en west hebben hun kennis inmiddels al samen gevoegd sinds de Koude Oorlog tot het verleden behoort, maar hun race om prestaties in de jaren 60 en 70 is een vermakelijke zijlijn.

In de 8 afleveringen:
DIFFERENT WORLDS: een blik op ruimtereizen en de nieuwste exploraties van planeten.
TERRA FIRMA: de pioniers op onze dichtstbijzijnde planeten.
GIANTS: over de geheimen van de grote planeten in ons zonnestelsel.
MOON: het Grote Raadsel: waarom heeft de aarde een maan?
STAR: de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen over de zon.
ATMOSPHERE: een geweldige reis door de ruimte in ons zonnestelsel.
LIFE: Robots op andere planeten.
DESTINY: Hoe gaan de planeten zich verder ontwikkelen in de komende miljarden jaren?