Met betraande ogen nam de omvangrijke fanclub afscheid van hun Britse tv-dertigers Pete, Jane, Rachel, Adam, Karen en David. Maar niet getreurd, ze zijn er nog. Vereeuwigd op 5 seizoenen DVD.

Koudwatervrees

Cold Feet betekent zoveel als koudwatervrees. Een betere titel hadden de makers van deze tv-serie niet kunnen bedenken, want als dertigers ergens mee te kampen hebben, is het wel koudwatervrees. Er is zoveel te kiezen en er zijn zoveel mensen (partners) om uit te kiezen: is die ene uit het dozijn dan wel de juiste?

IJzersterke humor

Het leukste aan Cold Feet is dat de drie koppels soms rotsvast overtuigd zijn van hun keuze, en daarna weer twijfelen. Heel herkenbaar. Dat gesjacher tussen twijfel en zekerheid vormde een onuitputtelijke bron van inspiratie, waardoor de 5 seizoenen vrijwel onveranderd origineel en van zeer hoog niveau bleven. De verhaallijnen lijken door te kabbelen met alledaags gemak, maar ondertussen moet er enorm gezweet zijn op die ijzersterke humor in de dialogen en de verrukkelijke geloofwaardigheid van de absurdste situaties. Voor zulk kwalitatief hoogwaardig televisiedrama moet je toch vaak bij de Britten zijn.

Personages

Het eerste seizoen heeft als bonus de pilot-aflevering. Wie nog niet bekend is met Cold Feet, doet er goed aan daarmee te beginnen. Vlijmscherp worden de 6 personages neergezet, en je bent geheid direct aan ze verknocht. Opeens is het dan een hemels vooruitzicht om nog 5 seizoenen voor de boeg te hebben, en is die koudwatervrees voor 'alweer zo’n 30-ers serie' subiet voorbij.