In Las Vegas kun je beter gokken aan de roulettetafel dan erop gokken dat je wegkomt met moord. Het forensic team van CSI weet je geheid te vinden.

Moord in Las Vegas

De stad die door de notoire gangster Bugsy Siegel is bedacht, Las Vegas, heeft ondanks de vroegtijdige liquidatie van zijn aartsvader toch een crimineel gen van hem geërfd. Legio moorden in de gokstad in de Amerikaanse woestijn, en daarom draait CSI al seizoenen lang mee.

Mammoetsucces

Het derde seizoen (12 afleveringen) is nu op DVD verschenen. Gelikt geproduceerd, zoals we gewend zijn van Jerry Bruckheimer, the big guy achter mammoetsuccessen in de bios als Pearl Harbour en Pirates of the Carribean. CSI is een stuk ingetogener, met die cast vol onderkoelde specialisten, maar effectief beter dan het gros van Bruckheimer’s vulkanisch filmgedoe op het witte doek.

CSI Elite-team

Op de plaats waar het corpus delicti (lijk in de volksmond) wordt gevonden, kamt het CSI elite team de vindplaats en omgeving per millimeter uit. Elke vezel, elk haartje, elk spoor, elke afdruk, hoe microscopisch klein ook, wordt gevonden en gedocumenteerd. Daarna nog een dosis gezond verstand eroverheen, een sinistere soundtrack eronder, flashy camerashots: et voilá, daar is weer een episode die liefhebbers van het genre kan bekoren.

Awards

Per aflevering blijft de kwaliteit onverminderd uitstekend. Door de jaren heen heeft Bruckheimer een extra kastje kunnen timmeren om alle trofeeën in op te bergen. Vooral in de categorie Editing gooit de serie hoge ogen. Met zo’n puike cast & crew is het inderdaad prijsschieten, daar in Las Vegas.