Glossy tv-serie van de BBC is het tweede seizoen van de intelligente Britse tegenhanger van het New-Yorkse dameskwartet uit Sex and the City.

Naar het tweede seizoen van Mistresses heb ik hoofdschuddend zitten kijken. Ik heb nog nooit zo veel intelligente meiden zulke stomme streken zien uithalen. Ze gooien hun eigen glazen in, kwetsen vrienden en echtgenoten, en laten met seks als gemene deler een rokend spoor achter.

Met zo veel gesneuvelden in hun kielzog ga je je afvragen in hoeverre een potje neuken nog dermate de moeite waard kan zijn dat al deze misère wordt gerechtvaardigd.

Sioban

We stellen u het damesteam Kampioen Echtbreuk even voor. Siobhan, die getrouwd is met Hari en in seizoen 1 vreemdging met een collega die haar bezwangerde. Haar – steriele - echtgenoot verbijt zich en stelt zich naar het kind als een liefhebbende vader op.

Seks met zijn overspelige vrouw ziet hij nog niet zitten, maar oké, hij wil wel in huwelijkstherapie. Siobhans reactie op deze welwillendheid is dat ze zich regelmatig door wildvreemde kerels in hotelkamers laat bespringen.

Katy
Dan hebben we medisch specialist Katy. Buitengewoon problematisch met relaties, maar de razendknappe, sympathieke en sexy hartchirurg Dan wil van geen wijken weten en blijft haar het hof maken. Katy’s reactie: ze gaat naar bed met een vriendje van 15 jaar geleden die inmiddels is getrouwd, met kinderen, en zijn echtgenote is een vriendin van Katy.

Jessica

Zelfbewust onafhankelijke vrouw nummer drie is Jessica. Een in het rond rampetampende flierefluiter die in seizoen 1 haar match vond in een eveneens in het rond rampetampende flierefluiter.

Ze trouwen hier in aflevering 1, maar na verloop van tijd vindt Jessica hun vrije huwelijk toch niet zo’n goed idee. Dus pleegt Jessica overspel en zit vervolgens haar kersverse ega op de huid dat hij vreemdgaat.

Trudi

Nummer 4 is de stabielere huismoeder Trudi (die haar man verloor op 9/11). Haar nieuwe aanstaande echtgenoot wekt haar argwaan en of dit al dan niet terecht is, blijft episodes lang in de schemering hangen. Trudi’s reactie op al die vaagheid is een rollebollende wip op het aanrecht met haar werkgever.

Het is maar goed dat dit alles verpakt is in redelijk dialogen, schitterende lingerie, upscale carrieres en stijlvolle interieurs. En beeldschone actrices, die bij een knipoog van de andere sekse hun fraai kanten beha’s en zijden slip tonen.

Op dramatisch niveau is seizoen 2 het mindere zusje van het eerste, aangezien deze verdwaasde seksuele uitspattingen het cement van de verhaallijnen vormen en weinig meer. Maar wie weet komt dat in het derde seizoen weer wat beter uit de verf.