Deze glamourserie is de Dynasty van het hotelleriewezen. Dagelijkse beslommeringen zijn allesbehalve alledaags in het 5-sterrenhotel Babylon.

De BBC gaf met seizoen 1 een fraai geënsceneerde aftrap voor Hotel Babylon. De dramatische verwikkelingen van het personeel hielden gelijke tred met die van de gasten, die onveranderlijk puissant rijk en navenant lastig waren.

Vesuvius

In het tweede seizoen zakte dat wat in omdat de fantasie rondom originele gasten lichtelijk was verflauwd, en de spotlights vooral op het personeel zelf was gericht. Maar hoeveel plotlijnen over seks en relaties kun je verzinnen rondom een handjevol afgebakende personages?

Babylon 2 werd er niet vesuviaanser op, maar toch besloten de makers tot een derde ronde.

Ethiek

Dus daar zijn ze dan weer, bijna compleet want de blonde baas Rebecca is niet meer van de partij. Charlie (Max Beesley) is in haar voetsporen getreden en runt dit belachelijk dure hotel waarvan de gasten belachelijke eisen hebben.

Charlie’s vaste team moet elke wens inlossen – al zeggen ze ‘ho’ tegen al te onethische zaken die zich onder hun dak afspelen. Niet álles is te koop in Hotel Babylon.

Grapjesdoos

Maar ook seizoen 3 mist de scherpte en verrassing van het eerste seizoen, evenals de kunstig geconstrueerde plotlijnen die door alle afleveringen liepen. Dat vaste hotelteam is nu zo getypcast dat er weinig mogelijkheden overblijven.

De immer tot in de puntjes verzorgde receptioniste Anna koestert torenhoge ambities en haar collega is een homoseksuele neger. Nou, de grapjesdoos over die twee is inmiddels wel doodgebloed.

Keerzijde

De bartender heeft nog steeds dat pizza-accent, de maître d’ is een lieve maar vlakke figuur en daardoor zal het meeste spetterwerk moeten komen van Tony de conciërge. Dat gaat echter niet verder dan enkele amoureuze complicaties, en het zijn geen vlammetjes waarmee je een heidebrand kan stichten. De duistere trekjes van de keerzijde van het grote geld, waar het eerste seizoen zulk fijn spektakel mee maakte, is geen constante gebleken.