Wervelende Britse serie van de BBC over een bende sophisticated zwendelaars die als een Robin Hood après la lettre de zakken leegtrekken van duivels rapalje.

De bende uit Hustle roept associaties op met de charmante schurken uit Ocean's Eleven, al betreft dit slechts een vijftal.

De oplichters bestaan uit een wijs oud orakel met de wortels diep in het vak, een onderkoeld meesterbrein dat de meest complexe zwendelschema's uitdenkt, een bloedmooie meid met hersens, een straatschoffie met een enorm grote bek, en een soort veldwerker, het manusje van alles dat dure boten en auto's ritselt en complexe communicatiesystemen opzet.

Ethisch verantwoord

Het Hustle-team besteelt de ene na de andere rijke stinkerd, maar pas als is vastgesteld dat het een onaangenaam heerschap is dat zijn geld op een vuige manier heeft verkregen. Heel ethisch verantwoord allemaal.

Zodra het doelwit (the mark) is gedefinieerd, beginnen ze met het bekokstoven van hun plannetjes die immer sprankelen van originaliteit. Die natuurlijk nooit vooraf uitgelegd worden, anders wordt een van de belangrijkste pijlers onder deze serie, de onverwachte verrassing, eronder vandaan gelicht.

Kameleons

Het meesterbrein, de mooie meid en het schoffie zijn kampioenen kameleontische wetenschappen. Ze geven zich uit voor bankdirecteuren, financieel analisten, Bollywood-actrice, rapneger, bimbo, platenproducer: alles om The Mark om de tuin te leiden en geld uit zijn zak te kloppen.

Soms gaat dat mis en krijgen ze klop, soms worden ze afgetroefd door een nóg gehaaider zwendelaar, maar over het algemeen weten ze de buit binnen te slepen.

Blut

Het is alleen een raadsel hoe snel de vijf hun verworven miljoenen erdoor draaien, want als de ene aflevering is afgelopen en ze zwemmen in de Pound Sterlings, zijn ze aan het begin van de volgende aflevering al weer helemaal blut.

Té makkelijk verkregen geld gedijt niet, zou je zeggen. Maar voor de kijker is het kostelijk vermaak.

Deze serie is het derde seizoen en bestaat uit 6 afleveringen van elk een uur.