Het aloude verhaal van de geboorte van JC werd opnieuw verfilmd met deze miniserie. Het verhaal dat elke christen ondertussen kan dromen, en dat is hier aan af te zien.

Mocht u een kerstbuikje hebben opgelopen en een tapijt vol dennennaalden: dat komt dus door de man die ruim 2000 jaar geleden naar verluidt werd geboren. De profeet die koning der joden werd en dat niet wilde zijn. Het kostte hem zijn leven, en die lijdensweg naar de kruisiging levert een veel pittiger verhaal voor een film op dan de geboorte, als je The Nativity Story met The Passion of the Christ vergelijkt.

Überchristen

In The Passion of the Christ liet überchristen Mel Gibson, de regisseur, er geen gras over groeien. Geselingen waar de heilige rug open kwam te liggen als een rauwe hamburger, spijkers door de handen en emmers bloed. Deze verfilming van de geboorte mag dan een veel zindelijker verhaaltje opleveren, heel spannend is deze serie niet.

Kerststalletje

De personages zijn bekend van het kerststalletje: Jozef, Maria, op de vlucht in een land dat werd bezet door de Romeinen, door Herodes geregeerd met harde hand. Om het leven van hun aanstaande kind te redden vluchtte het jonge stel, zij hoogzwanger, naar dat stalletje waar de Davidsster boven zou komen te hangen.

Mooi decor

Wel moet gezegd dat de setting en het decor erg geslaagd zijn. En Ciaran Hinds (Caesar in de spektakelserie Rome) is een fraai grimmige Herodes. Het beeld is haarscherp, de kleuren eveneens. Maar daar iedereen het verhaal wel kan dromen, zou minstens wat met de personageontwikkeling moeten gebeuren, anders is het 't zoveelste verhaal dat rondom JC's geboorte wordt gekleid, en dat kennen we nu wel. De dialogen zijn te houterig, de grime gekunsteld en de acteurs krijgen geen kluifjes om hun tanden in te zetten. Geen nieuwe inzichten rondom deze geboorte, wel zichtbaar nieuwe camera's, technieken en belichting. Hallelujah.