Extra lange aflevering van Crime Scène Investigation waarin het vaste team in Las Vegas met meerder moordzaken te maken krijgt.

Met Built To Kill werd het zevende (!) seizoen van de populaire misdaadserie Crime Scene Investigation ingeluid. Met als bonus de 100ste aflevering van CSI Miami 'Death Pool'. En daar het oog ook wat wil - en de producenten van CSI inmiddels niet meer op een kwartje hoeven te kijken - komt deze special edition in een mooi metalen doosje met 3D cover, waarop een immer peinzend kijkende Grissom en de net zo serieus ogende Catherine achter hem op deze blitse trompe l'oeuil.

Date-rape?

Catherine heeft in deze lange episode reden om haar wenkbrauwen te fronsen. Ze is met Nick naar een feestje geweest in een Las Vegas casino, en wordt de volgende ochtend naakt wakker in een hotelkamer. Zonder dat ze zich ook maar iets kan herinneren van wat zich heeft afgespeeld, sinds ze wat draaierig werd van dat ene drankje aan de bar, de avond ervoor.

Maquette

Een andere plotlijn is van een zelfmoord op een ander feestje. Terwijl er vrolijk wordt gespeecht en de champagnekurken uit de flessen ploppen, blijkt één van de gasten het dermate niet naar zijn zin te hebben dat hij later in een hoek wordt aangetroffen met een rokend pistool in zijn hand en een gat in zijn achterhoofd.

De derde ogenschijnlijk - maar niet heus - op zich staande zaak betreft de moord op een oude rockstar. Op de crime scene wordt een maquette aangetroffen van exact die crime scene, maar dan in het klein en tot in secure details aan toe zoals het eigen bloed van het slachtoffer dat in een plas om het minipoppetje ligt.

Om de feestvreugde te verhogen, komt er nóg een zaak om de hoek kijken. Tijdens een wervelende show van Cirque du Soleil wordt het lijk van een jong meisje ontdekt onder een podium.

Lokaas

Het is de vierde keer dat de stal van producent Jerry Bruckheimer met een lange aflevering een nieuw seizoen introduceert, maar niet eerder liepen er zoveel plotlijnen door elkaar. Waarvan de rockster en zijn Madurodammeke een open einde krijgt, want het maquette-thema werd later in de tv-serie doorgetrokken.

Dat open einde is een goeie trekker voor het nieuwe seizoen, maar echt leuk is het niet dat op deze manier een op zichzelf staande dvd als lokaas wordt uitgezet. Nergens voor nodig, Jerry: CSI krijgt zijn kijkers tóch wel.