De Franse autobouwer Renault introduceert meer auto's die op stroom rijden. Het concern heeft zijn winstprognoses voor de periode tot 2022 verhoogd.

Renault wil de komende jaren twaalf elektrisch aangedreven auto's uitbrengen, waarvan acht volledig elektrisch. Op die manier wil het bedrijf, dat nauw samenwerkt met Nissan en Mitsubishi, zijn voorsprong op het vlak van auto's met accu's behouden.

De alliantie van Renault en Nissan is tot nu toe de grootste verkoper van elektrische auto's ter wereld, maar die positie wordt bedreigd vanuit verschillende kanten, met name door Tesla.

Model 3

Dat bedrijf is begonnen met de introductie van de goedkopere Model 3, waarmee de onderneming dichter bij het prijssegment van Renaults en Nissans elektrische auto's, de Zoe en de Leaf, zit.

Ook andere fabrikanten, zoals Volkswagen azen op de troon van Renault. Het door het dieselschandaal gebutste Volkswagen steekt de komende jaren 20 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische auto's voor de massa.

Azië

Volgens Renault is er vooral veel te winnen in China, waar wordt samengewerkt met autobouwer Dongfeng. Ook India en Zuidoost-Azië zijn groeimarkten. Renault-partners Nissan en Mitsubishi komen later deze maand met details over hun strategie naar buiten.

Renault verwacht nu dat de jaaromzet tot 2022 uitkomt boven het eerdere doel van 70 miljard euro. De winstmarge loopt tot dat jaar op tot boven de eerder verwachte 7 procent van de opbrengsten.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl