Energieconcern Essent heeft het bedrijf Nederland Isoleert overgenomen. Hiermee breidt het bedrijf zijn aanbod woningisolatie voor particulieren uit.

Ook de labels Vlaanderen Isoleert en Nederland Schildert zijn door Essent overgenomen, maakt het energiebedrijf maandag bekend.

"De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing", stelt Essent in een persverklaring.

Belofte

Eerder dit jaar nam Essent al Isoprofs over dat diensten in de zakelijke markt aanbiedt. Het energiebedrijf heeft ook bij het ondertekenen van een energiebesparingsconvenant gezegd dat Essent een leidende rol wil spelen bij energiebesparing.

"Met deze overname en de eerdere overname van Isoprofs geven we invulling aan deze belofte", aldus Essent. "De ambitie van Nederland Isoleert om versneld de woningvoorraad in Nederland en België te verduurzamen, sluit perfect aan op de ambitie van Essent."

Vijftig jaar

"Met de huidige snelheid van woningisolatie duurt het nog zeker vijftig jaar voordat alle huizen in Nederland geïsoleerd zijn. Dat moet sneller", stelt directeur en oprichter Raoul Kiksen van Nederland Isoleert. "Isolatie is nog steeds bij veel mensen geen aandachtspunt en onze ambitie is altijd geweest dat te veranderen."

Volgens Kiksen was het bij verkennende gesprekken al meteen duidelijk dat Essent en Nederland Isoleert een "sterke gezamenlijke ambitie" hebben. "De overname van Nederland Isoleert door Essent geeft ons de sterkst mogelijke impuls aan het versnellen van de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland en België."

Leiding

De naam Nederland Isoleert blijft bestaan. De oprichters en voormalige aandeelhouders behouden de dagelijkse leiding over het bedrijf.

De naam Nederland Isoleert blijft gehandhaafd en de oprichters en voormalige aandeelhouders blijven de dagelijkse leiding over het bedrijf voeren.

Essent brengt het bedrijf onder in het eigen netwerk van servicepartners die onder meer installaties en andere services aanbieden.