Aantal laadsessies elektrische auto's groeit met 45 procent in 2016

Het aantal laadsessies van elektrische auto’s is in 2016 met 45 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zijn koploper in het aantal sessies.

De provincie Utrecht komt op een derde plek, blijkt dinsdag uit een analyse van NewMotion. De Europees marktleider voor laadpalen analyseerde de afgelopen vijf jaar ruim dertien miljoen laadsessies in Nederland.

In Zuid-Holland vonden vooral veel laadsessies plaats in Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer. In Noord-Holland zijn Amsterdam, Hilversum en Hoofddorp koploper. Dat is geen verrassing, zegt NewMotion-topman Sytse Zuidema. "Een hogere populatie vraagt om meer faciliteiten. Wel zien we dat de groei ook in andere regio’s een vlucht neemt."

De provincie met het laagste aandeel laadsessies was Zeeland. Daar vonden negentien keer zo weinig laadsessies plaats als in Zuid-Holland. De provincie liet wel een groei van 43 procent zien ten opzichte van 2015. 

Ook Groningen en Drenthe, die met Zeeland onderaan de lijst staan, zagen een groei van respectievelijk 23 en 25 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie